Naslovna

DJEČJI TJEDAN – LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!!!

Dječji tjedan tradicionalan je program Saveza društava Naša djeca Hrvatske koji se već više od trideset godina obilježava svakog prvog tjedna u listopadu. Ovim programom se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji skrenuti pozornost najšire javnosti na ostvarivanje dječjih prava i položaj djece u društvu.

U Danima otvorenih vrata za djecu od 02.10.-08.10. pripremili smo brojne aktivnosti koje će Vas oduševiti:

 • prekrasne bojanke i bojice za Vaše najmlađe
 • TRUDI popust -20% (osim maramica i pelena)
 • TOMME TIPPEE dječja oprema popust -20%
 • TO.TO. dječja oprema popust -20%
 • HIPP (osim zamjenskih mlijeka) popust -20%
 • NUK dječja oprema popust -15%
 • SALVIT dodaci prehrani popust -15%

Volite i poštujte djecu jer oni su naša budućnost!

Solgar, vodeći svjetski proizvođač dodataka prehrani, i ove godine nastavlja podršku humanitarne kampanje udruge Europa Donna Hrvatska pod nazivom “DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT”. Cilj kampanje je potaknuti svijest žena i muškaraca o važnosti prevencije raka dojke i brige o vlastitom zdravlju.

Tijekom listopada, Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair Formula bit će označen ružičastom vrpcom.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ovoj humanitarnoj akciji jer od svake prodane bočice tog proizvoda Solgar će donirati 10 kuna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

SINOMARIN – MORSKA VODA MOŽE UČINITI ČUDA ZA VAŠ NOS – POPUST -10% NA KUPNJU

Sinomarin je 100 posto prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv, odnosno hipertonična otopina morske vode (2,3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima.

Brojna istraživanja pokazala su da koncentracija od 2,3 posto NaCl omogućuje optimalan odnos djelotvornosti morske vode i odlične podnošljivosti. Sinomarin ublažava začepljenost nosa i s tim povezane simptome (svrbež nosa, kihanje, kašljanje, povećan tlak u sinusima i uhu, poremećaj spavanja) putem prirodnog mehanizma osmoze, tj. “izvlačenjem vode” iz otečene nosne sluznice. Uz to, pomaže vlaženju i čišćenju nosne šupljine, odstranjujući nakupljenu sluz, alergene, infektivne tvari i ostale nečistoće.

Može se primjenjivati onoliko često i onoliko dugo koliko je to potrebno, bez ograničenja, i to samostalno, kao prirodna alternativa dekongestivima ili s njima u kombinaciji zbog poboljšanja njihove djelotvornosti. Stoga može skratiti trajanje liječenja lijekovima te smanjiti ukupni unos lijeka.
Sinomarin linija sadrži 5 proizvoda za djecu i odrasle:

Sinomarin Babies ampule, Sinomarin Children spray, Sinomarin Adults spray, Sinomarin ENT spray, Sinomarin Mini spray. Tijekom listopada u svim našim ljekarnama potražite dodatne informacije, uzmite edukativne letkiće i svakako iskoristite -10% popusta na kupnju.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije životne dobi. Starije osobe su važni članovi svakoga društva te je iznimno važno uključiti ih u društvene aktivnosti prema njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Od 27. rujna do 01. listopada dođite u najbližu Ljekarnu Švaljek na dane otvorenih vrata.

Od istraživanja i razvoja lijekova, preko edukacije budućih farmaceuta i farmaceutskih znanstvenika, sve do pružanja izravne ljekarničke skrbi – sve to činimo u službi naših pacijenata i zajednica.

Želimo naglasiti da su farmaceuti okosnica zdravstvene zaštite u mnogim različitim okruženjima. Ali pružanje skrbi od strane farmaceuta ne počinje u zajednicama ili bolničkim ljekarnama. Briga o pacijentima počinje prepoznavanjem zdravstvenih problema stanovništva i razvojem lijekova, kreiranjem zdravstvenih politika i obrazovanja adresiranih upravo za rješavanje detektiranih problema. Farmaceuti su vrlo često na samom početku procesa – kada se identificira prva molekula koja će učinkovito liječiti bolest. Djelatnici Ljekarni Švaljek se kontinuirano usavršavaju kroz edukacije, specijalizacije i poslijediplomske stručne studije kako bismo Vam svakodnevno pružali što bolju uslugu.

Svjetska kardiološka federacija od 2000. godine 29. rujna obilježava Svjetski dan srca. Cilj ove inicijative je informirati ljude širom svijeta kako su bolesti srca i moždani udar vodeći uzročnici smrtnosti u svijetu. Smatra se da izbjegavanjem četiri glavna faktora rizika smrti, a to su uporaba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost i prekomjerna upotreba alkohola, možemo izbjeći najmanje 80% prijevremenih smrti.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana srca je – Podijelite energiju, a odnosi se na zdrave odluke koje smo donijeli kako bismo doprinijeli zdravlju svoga srca. Male promjene mogu biti značajne za zdravlje srca. Podijelimo ih s drugima.

Dođite u svoju najbližu Ljekarnu Švaljek!

Od 20.09.-26.09.2017. za Vas smo pripremili:

 • Edukativne letke
 • Besplatno mjerenje tlaka,šećera te ukupnog kolesterola
 • Dodatno savjetovanje o Vašim prehrambenim navikama i tjelovježbi
 • Dodatne popuste

Bol je poput napasti. Neka stane bol svaka prije nego postane prejaka.

Nalgesin Relief i Nalgesin L sadrže djelatnu tvar naproksen u obliku natrijeve soli koja se brzo otapa i brzo ublažava bol. Naproksen ima dugo poluvrijeme eliminacije, što objašnjava njegov dugodjelujući analgetički učinak. Brojna ispitivanja su pokazala da je naproksen najsigurniji analgetik iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAIL) za bolesnike s kardiovaskularnim bolestima.

Nalgesin Relief je namijenjen odraslim osobama i djeci starijoj od 16 godina s tjelesnom masom većom od 50 kg.

Kapsule koncentriranog ribljeg ulja s dobrim omjerom EPA i DHA. Nezasićene masne kiseline EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca (blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA). Proizvod je dobiven posebnim postupkom hladnog prešanja i molekularne destilacije, a rezultat toga je riblje ulje najvišeg stupnja čistoće.Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja. Bez šećera, soli i škroba.

Sačuvajte Vaše srce s Omega-3 a od 01.09.-30.09.uštedite i -10% na kupnju!

EUCERIN SUN -20% POPUSTA

01. 07. 2017.- 31.07.2017. – Uživajte u suncu sa sigurnom zaštitom. Djelotvorno. Dokazano- EUCERIN SUN- 20% popusta

Iskoristite popust, potražite dodatne informacije, uzmite edukativne letkiće i poklone (do isteka zaliha)!

SOLGAR HY BIO TABLETE – JER KAPILARE VIŠE NISU U MODI – POPUST 10% NA KUPNJU

Hy Bio vrhunski je proizvod iz Solgarove linije vitamina i minerala koji u sebi sadrži kompleks citrus flavonoida, vitamin C i ekstrakt šipka. Vitamin C je iznimno važan za stvaranje vezivnog tkiva, ponajprije kolagena čime doprinosi elastičnosti arterija i smanjuje permeabilnosti venskog sustava a bioflavonoidi povećavaju intracelularnu koncentraciju vitamina te tako dodatno povećavaju učinak na krvne žile.

Hy Bio odličan je za jačanje obrambenih snaga organizma te brži oporavak i cijeljenje rana. Neophodan je za osobe pod stresom, pušače, trudnice, rekonvalescente i sportaše.

Tijekom srpnja Solgar Hy Bio u Ljekarnama Švaljek nabavite po 10% nižoj cijeni.

Dragi naši roditelji, ponosno Vam predstavljamo novi broj dječjeg kataloga!!
Kako zaštiti osjetljivu dječju kožu od štetnog djelovanja sunčevih zraka??!! Muči Vas alergijski rinitis? Imamo rješenje za Vas!! Uz Solgar pripremite kožu za sunce, izaberite svoj faktor, a uz korisne savjete naših magistri saznajte kako se zaštiti od insekata te kako tretirati ubode!

Sve što trebate znati o prehrani dojenčeta naći ćete na našim stranicama. Tu su i kuponi za povoljniju kupnju te još puno, puuno korisnih savjeta!! 🙂

Požurite, novi broj čeka Vas u Vama najbližoj ljekarni Švaljek!

SOLGAR Prirodni beta-karoten

Prve zrake sunca – pripremite kožu na vrijeme

Poznato je da zrake sunca, osim svojih pozitivnih učinaka na ljudski organizam, imaju i štetno djelovanje na izgled kože. Već sa prvom pojavom sunca važno je početi s pravovremenom brigom i njegom ovog nježnog i delikatnog organa, kako izvana tako i iznutra, što je osobito važno kod osoba s pretjerano osjetljivom kožom te kožom sklonom dermatološkim problemima.

Najvažnija funkcija beta-karotena u organizmu je upravo njegova pretvorba u dragocjeni vitamin A, što mu daje neobično važnu ulogu u očuvanju ljepote naše kože koja je svakodnevno izložena štetnim vanjskim utjecajima. Vitamin A ima ulogu u specijalizaciji stanica te pridonosi održavanju normalne kože i sluznice što je izuzetno bitno za njihovu zaštitnu ulogu.

Solgar Prirodni beta-karoten svakako je jedan od najboljih oblika beta-karotena upravo zbog raznolikosti sadržanih karotenoida. Osim beta-karotena sadrži i ne manje važne bioaktivne komponete, kao što su lutein, zeaksantin, kriptoksantin i alfa-karoten, čiji molekularni mehanizmi također imaju važnu ulogu u organizmu.

Dobro je znati da je učinak beta karotena snažniji ukoliko se uzima zajedno s vitaminom E i selenom.
Više od 60 godina Solgar je simbol vrhunske kvalitete koja se temelji na inovativnim i znanstvenim osnovama, pri čemu je kvaliteta bez kompromisa jedini kriterij na kojem je tvrtka Solgar izgradila i sačuvala svoj status vodećeg proizvođača dodataka prehrani.

Samo u ljekarnama  /  Info tel. 0800 1947  /  www.solgar.hr

Fenistil gel sadrži djelatnu tvar iz skupine lijekova zvanih antihistaminici, koji se koriste za ublažavanje kožnih alergija i mnogih različitih vrsta svrbeža.

Fenistil gel je nemasni gel bez boje i mirisa, koji hladi. Ne ostavlja mrlje na odjeći. Zaustavlja svrbež blokadom djelovanja histamina kojeg organizam izlučuje tijekom alergijske reakcije. Nanošenjem na kožu ublažava svrbež i nadraženost. Fenistil gel također ima i učinak lokalnog anestetika.

Brzo i efikasno smiruje svrbež i nadraženost kože zbog različitih uzroka kao što su ubodi insekata, opekotine od sunca i osip na koži. Na vrijeme se pripremite za ljeto i pobrinite se da Fenistil gel bude dio Vaše putne ljekarne.