Naslovna

belodin-a-rujan-2016

Alergijske bolesti se danas svrstavaju u bolesti modernog doba. Osim alergijskih bolesti dišnog sustava (rinitis), česte su alergijske reakcije na različite sastojke hrane koje se očituju simptomima na koži (urtikarija, alergijski dermatitis).
Procjenjuje se da gotovo svaki deseti stanovnik Hrvatske pati od peludne alergije na ambroziju, a broj oboljelih se svake godine povećava jer se i ambrozija učestalo širi.

Stoga valja izbjegavati izlaganje alergenu (peludi) u najvećoj mogućoj mjeri što znači da se kod alergičara preporuča izbjegavanje boravka na otvorenom kada je koncentracija peludi najveća, dakle između 6 i 11 sati i kada je jako vjetrovito i sunčano vrijeme. Boravak na otvorenom treba planirati poslije kiše, kada je koncentracija peludi u zraku najmanja.

Nakon boravka na otvorenom, preporuča se tuširanje i pranje kose kako bi se odstranila pelud nakupljena tijekom dana. Korisno je informirati se o koncentraciji peludi u zraku, jer osobama koje su alergične spoznaja o vremenskim uvjetima postaje dobar saveznik u borbi protiv alergije.

Liječenje ovih simptoma provodi se antihistaminicima, a takav je upravo Belupov BELODIN A.

BELODIN A je lijek za liječenje alergije, koji brzo uklanja kihanje, curenje nosa, svrbež kože i sluznica, pojačano suzenje očiju i druge znakove alergije. Može se nabaviti bez liječničkog recepta u najbližoj ljekarni. Jednostavno se primjenjuje, a djeluje već nakon 10 minuta. Učinak traje cijeli dan, ne izaziva pospanost pa ga mogu uzimati i profesionalni vozači. Tijekom rujna dođite po edukativne letke (peludni kalendar za kontinentalnu Hrvatsku), poslušajte savjet Vaše magistre i riješite problem alergije u korjenu!

tema-mjeseca-zona-vital

TEMA MJESECA

Za njegu nadražene kože i ublažavanje simptoma nakon uboda insekata, sunčanih i opekotina meduza, te pretjeranog znojenja.

preporika-mjeseca-solgar-magnezij-citrat

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Solgar magnezij dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Solgar Magnezij Citrat u ljekarnama Švaljek do kraja kolovoza možete kupiti po 10% nižoj cijeni!

ljekarna-marija-bistrica-1

Predstavljamo Vam Ljekarnu Švaljek Marija Bistrica u novom ruhu. Mi brinemo o Vašem zdravlju!

tema-mjeseca-tyrosur-1

Površinske rane često osjetimo na vlastitoj koži kao mala neugodna iznenađenja svakodnevnog života. Zato je važno uvijek pri ruci imati Tyrosur prašak i gel koji sprječavaju infekciju i ubrzavaju zacjeljivanje rane. Za jednostavanu i ugodnu primjenu, za sve generacije. Tyrosur je lijek, lokalni antibiotik za kožu pogodan za sve manje, površinske ozljede (rane) na koži kao što su: ogrebotine, porezotine, oguljotine, manje ugrizne rane (npr. uzrokovane ugrizom pasa, grebanjem mačke ili drugih kućnih ljubimaca), lakše opekline, raščešane rane nakon uboda insekata, zanoktice, nakon piersinga ili tetovaže, kod uraslih dlaka (npr. kao posljedica depilacije).

Solgar Astaxanthin kapsule – 10% POPUSTA

preporuka-mjeseca-solgar-astaksanthin-kapsule

U samo jednoj kapsuli na dan sadrži 5 mg astaksantina iz alge H. pluvialis. Ta se alga pokazala kao prirodni izvor s najvećom koncentracijom astaksantina, pa se radi o izrazito jakoj formulaciji. Astaksantin je jedan od više od 700 karotenoida kojih ima u prirodi. Astaksantin ima veće antioksidativno djelovanje nego ostali karotenoidi. Istraživanja su pokazala da može biti 550 puta snažniji od vitamina E. Pridonosi jačanju imuniteta. Preporuča kao osnovna antioksidativna formula tokom cijele godine,a posebno u periodu pojačanog izlaganja suncu te kod problema sa zglobovima i vidom. Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.

djecji-kutak-ljekarne-svaljekDrage mame, novi broj Dječjeg kataloga stigao je u naše ljekarne.

Saznajte sve o novim Trudi pelenama koje su upravo stigle na naše police. Pripremite se za ljeto uz Solgar ili pak pročitajte sve o bolnim i otečenim nogama u trudnoći. Ako se pitate kako ublažiti tegobe s nicanjem prvih zubića imamo spremne odgovore za Vas. Uz testere, dječju bojanku za najmlađe, darujemo Vas i vrijednim poklon kuponima naših partnera.

Požurite u Vama najbližu Ljekarnu Švaljek po svoj primjerak novog broja Dječjeg kataloga!

SOLGAR HY BIO TABLETE – JER KAPILARE VIŠE NISU U MODI – POPUST 10% NA KUPNJU

preporuka-mjeseca-solgar-hy-bio

Hy Bio vrhunski je proizvod iz Solgarove linije vitamina i minerala koji u sebi sadrži kompleks citrus flavonoida, vitamin C i ekstrakt šipka. Vitamin C je iznimno važan za stvaranje vezivnog tkiva, ponajprije kolagena čime doprinosi elastičnosti arterija i smanjuje permeabilnosti venskog sustava a bioflavonoidi povećavaju intracelularnu koncentraciju vitamina te tako dodatno povećavaju učinak na krvne žile.

Hy Bio odličan je za jačanje obrambenih snaga organizma te brži oporavak i cijeljenje rana. Neophodan je za osobe pod stresom, pušače, trudnice, rekonvalescente i sportaše.

Tijekom lipnja Solgar Hy Bio u Ljekarnama Švaljek nabavite po 10% nižoj cijeni.

EUCERIN SUN – 20% POPUSTA

tema-mjeseca-eucerin-1

Eucerin i dalje misli na Vas i vašu kožu. Pripremite se za sunce uz popust od 20% na Eucerin proizvode za sunce od 1. do 30. 6. 2016. u svim Ljekarnama Švaljek.

svjetski-dan-astmeDragi naši, povodom Svjetskog dana astme iskoristite 10% popusta u periodu od 2. do 6. 5. na Philips inhalatore, komorice i peak flow metar u svim našim ljekarnama!

Astma je kronična upalna bolest dišnih putova u kojoj sudjeluju brojne upalne i konstitutivne stanice te različiti upalni posrednici. Bolest se klinički manifestira ponavljajućim napadajima piskanja, zaduhe, pritiska u prsima i kašlja. Ovi su napadaji obično udruženi s difuznom varijabilnom opstrukcijom dišnih putova koja je najčešće reverzibilna, bilo spontano ili uz liječenje. Navedena upala uzrokuje hiperreaktivnost dišnih putova na različite podražaje, a u nekih bolesnika rezultira trajnim morfološkim promjenama struktura dišnih putova što uzrokuje određeni stupanj ireverzibilne bronhoopstrukcije.

Cilj liječenja astme je potpuna kontrola bolesti. To znači nestanak simptoma, postizanje i održavanje maksimalne plućne funkcije, smanjenje broja i težine egzacerbacija, postizanje najbolje kvalitete života oboljelog, smanjenje morbiditeta i mortaliteta te sprječavanje nastanka trajnog oštećenja plućne funkcije. Sve navedeno treba postići uz minimalne nuspojave liječenja.

exoderil-tema-mjeseca

Exoderil® otopina  za kožu namijenjena je za vanjsku uporabu za liječenje gljivičnih infekcija, a sadrži djelatnu tvar naftifin. Exoderil® otopina za kožu učinkovito djeluje na kožne gljivice, kvasnice, plijesni i druge gljivice. Također djeluje na različite bakterije koje su često prisutne kod gljivičnih infekcija. Exoderil® otopina za kožu koristi se za liječenje: gljivičnih infekcija stopala, pogotovo kože između prstiju i na stopalima (praćene crvenilom, ljuštenjem i oteklinom ili pojavom svrbeža i mjehurića) i noktiju.Zbog dobrog prodiranja i dugog zadržavanja u različitim slojevima kože Exoderil® kremu dovoljno je nanijeti jedanput na dan. Exoderil® krema koristi se za liječenje: gljivičnih infekcija kože i kožnih nabora , gljivičnih infekcija stopala (pogotovo kože između prstiju i na stopalima) i šake  i  gljivičnih infekcija noktiju.

SOLGAR PRIRODNI BETA KAROTEN – 10% POPUSTA

solgar-beta-karoten

Svibanj je pravo vrijeme da započnete sa pripremama Vaše kože za sunce. U Ljekarnama Švaljek Solgar prirodni beta karoten nabavite po 10% nižoj cijeni.

Prve zrake sunca – pripremite kožu na vrijeme

Poznato je da zrake sunca, osim svojih pozitivnih učinaka na ljudski organizam, imaju i štetno djelovanje na izgled kože. Već sa prvom pojavom sunca važno je početi s pravovremenom brigom i njegom ovog nježnog i delikatnog organa, kako izvana tako i iznutra, što je osobito važno kod osoba s pretjerano osjetljivom kožom te kožom sklonom dermatološkim problemima.

Najvažnija funkcija beta-karotena u organizmu je upravo njegova pretvorba u dragocjeni vitamin A, što mu daje neobično važnu ulogu u očuvanju ljepote naše kože koja je svakodnevno izložena štetnim vanjskim utjecajima. Vitamin A ima ulogu u specijalizaciji stanica te pridonosi održavanju normalne kože i sluznice što je izuzetno bitno za njihovu zaštitnu ulogu.

Solgar Prirodni beta-karoten svakako je jedan od najboljih oblika beta-karotena upravo zbog raznolikosti sadržanih karotenoida. Osim beta-karotena sadrži i ne manje važne bioaktivne komponete, kao što su lutein, zeaksantin, kriptoksantin i alfa-karoten, čiji molekularni mehanizmi također imaju važnu ulogu u organizmu.

Dobro je znati da je učinak beta karotena snažniji ukoliko se uzima zajedno s vitaminom E i selenom.

Više od 60 godina Solgar je simbol vrhunske kvalitete koja se temelji na inovativnim i znanstvenim osnovama, pri čemu je kvaliteta bez kompromisa jedini kriterij na kojem je tvrtka Solgar izgradila i sačuvala svoj status vodećeg proizvođača dodataka prehrani.