Naslovna

tema-mjeseca-zona-vital

TEMA MJESECA

Za njegu nadražene kože i ublažavanje simptoma nakon uboda insekata, sunčanih i opekotina meduza, te pretjeranog znojenja.

preporika-mjeseca-solgar-magnezij-citrat

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Solgar magnezij dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Solgar Magnezij Citrat u ljekarnama Švaljek do kraja kolovoza možete kupiti po 10% nižoj cijeni!

ljekarna-marija-bistrica-1

Predstavljamo Vam Ljekarnu Švaljek Marija Bistrica u novom ruhu. Mi brinemo o Vašem zdravlju!

tema-mjeseca-tyrosur-1

Površinske rane često osjetimo na vlastitoj koži kao mala neugodna iznenađenja svakodnevnog života. Zato je važno uvijek pri ruci imati Tyrosur prašak i gel koji sprječavaju infekciju i ubrzavaju zacjeljivanje rane. Za jednostavanu i ugodnu primjenu, za sve generacije. Tyrosur je lijek, lokalni antibiotik za kožu pogodan za sve manje, površinske ozljede (rane) na koži kao što su: ogrebotine, porezotine, oguljotine, manje ugrizne rane (npr. uzrokovane ugrizom pasa, grebanjem mačke ili drugih kućnih ljubimaca), lakše opekline, raščešane rane nakon uboda insekata, zanoktice, nakon piersinga ili tetovaže, kod uraslih dlaka (npr. kao posljedica depilacije).

Solgar Astaxanthin kapsule – 10% POPUSTA

preporuka-mjeseca-solgar-astaksanthin-kapsule

U samo jednoj kapsuli na dan sadrži 5 mg astaksantina iz alge H. pluvialis. Ta se alga pokazala kao prirodni izvor s najvećom koncentracijom astaksantina, pa se radi o izrazito jakoj formulaciji. Astaksantin je jedan od više od 700 karotenoida kojih ima u prirodi. Astaksantin ima veće antioksidativno djelovanje nego ostali karotenoidi. Istraživanja su pokazala da može biti 550 puta snažniji od vitamina E. Pridonosi jačanju imuniteta. Preporuča kao osnovna antioksidativna formula tokom cijele godine,a posebno u periodu pojačanog izlaganja suncu te kod problema sa zglobovima i vidom. Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.

djecji-kutak-ljekarne-svaljekDrage mame, novi broj Dječjeg kataloga stigao je u naše ljekarne.

Saznajte sve o novim Trudi pelenama koje su upravo stigle na naše police. Pripremite se za ljeto uz Solgar ili pak pročitajte sve o bolnim i otečenim nogama u trudnoći. Ako se pitate kako ublažiti tegobe s nicanjem prvih zubića imamo spremne odgovore za Vas. Uz testere, dječju bojanku za najmlađe, darujemo Vas i vrijednim poklon kuponima naših partnera.

Požurite u Vama najbližu Ljekarnu Švaljek po svoj primjerak novog broja Dječjeg kataloga!

SOLGAR HY BIO TABLETE – JER KAPILARE VIŠE NISU U MODI – POPUST 10% NA KUPNJU

preporuka-mjeseca-solgar-hy-bio

Hy Bio vrhunski je proizvod iz Solgarove linije vitamina i minerala koji u sebi sadrži kompleks citrus flavonoida, vitamin C i ekstrakt šipka. Vitamin C je iznimno važan za stvaranje vezivnog tkiva, ponajprije kolagena čime doprinosi elastičnosti arterija i smanjuje permeabilnosti venskog sustava a bioflavonoidi povećavaju intracelularnu koncentraciju vitamina te tako dodatno povećavaju učinak na krvne žile.

Hy Bio odličan je za jačanje obrambenih snaga organizma te brži oporavak i cijeljenje rana. Neophodan je za osobe pod stresom, pušače, trudnice, rekonvalescente i sportaše.

Tijekom lipnja Solgar Hy Bio u Ljekarnama Švaljek nabavite po 10% nižoj cijeni.

EUCERIN SUN – 20% POPUSTA

tema-mjeseca-eucerin-1

Eucerin i dalje misli na Vas i vašu kožu. Pripremite se za sunce uz popust od 20% na Eucerin proizvode za sunce od 1. do 30. 6. 2016. u svim Ljekarnama Švaljek.

svjetski-dan-astmeDragi naši, povodom Svjetskog dana astme iskoristite 10% popusta u periodu od 2. do 6. 5. na Philips inhalatore, komorice i peak flow metar u svim našim ljekarnama!

Astma je kronična upalna bolest dišnih putova u kojoj sudjeluju brojne upalne i konstitutivne stanice te različiti upalni posrednici. Bolest se klinički manifestira ponavljajućim napadajima piskanja, zaduhe, pritiska u prsima i kašlja. Ovi su napadaji obično udruženi s difuznom varijabilnom opstrukcijom dišnih putova koja je najčešće reverzibilna, bilo spontano ili uz liječenje. Navedena upala uzrokuje hiperreaktivnost dišnih putova na različite podražaje, a u nekih bolesnika rezultira trajnim morfološkim promjenama struktura dišnih putova što uzrokuje određeni stupanj ireverzibilne bronhoopstrukcije.

Cilj liječenja astme je potpuna kontrola bolesti. To znači nestanak simptoma, postizanje i održavanje maksimalne plućne funkcije, smanjenje broja i težine egzacerbacija, postizanje najbolje kvalitete života oboljelog, smanjenje morbiditeta i mortaliteta te sprječavanje nastanka trajnog oštećenja plućne funkcije. Sve navedeno treba postići uz minimalne nuspojave liječenja.

exoderil-tema-mjeseca

Exoderil® otopina  za kožu namijenjena je za vanjsku uporabu za liječenje gljivičnih infekcija, a sadrži djelatnu tvar naftifin. Exoderil® otopina za kožu učinkovito djeluje na kožne gljivice, kvasnice, plijesni i druge gljivice. Također djeluje na različite bakterije koje su često prisutne kod gljivičnih infekcija. Exoderil® otopina za kožu koristi se za liječenje: gljivičnih infekcija stopala, pogotovo kože između prstiju i na stopalima (praćene crvenilom, ljuštenjem i oteklinom ili pojavom svrbeža i mjehurića) i noktiju.Zbog dobrog prodiranja i dugog zadržavanja u različitim slojevima kože Exoderil® kremu dovoljno je nanijeti jedanput na dan. Exoderil® krema koristi se za liječenje: gljivičnih infekcija kože i kožnih nabora , gljivičnih infekcija stopala (pogotovo kože između prstiju i na stopalima) i šake  i  gljivičnih infekcija noktiju.

SOLGAR PRIRODNI BETA KAROTEN – 10% POPUSTA

solgar-beta-karoten

Svibanj je pravo vrijeme da započnete sa pripremama Vaše kože za sunce. U Ljekarnama Švaljek Solgar prirodni beta karoten nabavite po 10% nižoj cijeni.

Prve zrake sunca – pripremite kožu na vrijeme

Poznato je da zrake sunca, osim svojih pozitivnih učinaka na ljudski organizam, imaju i štetno djelovanje na izgled kože. Već sa prvom pojavom sunca važno je početi s pravovremenom brigom i njegom ovog nježnog i delikatnog organa, kako izvana tako i iznutra, što je osobito važno kod osoba s pretjerano osjetljivom kožom te kožom sklonom dermatološkim problemima.

Najvažnija funkcija beta-karotena u organizmu je upravo njegova pretvorba u dragocjeni vitamin A, što mu daje neobično važnu ulogu u očuvanju ljepote naše kože koja je svakodnevno izložena štetnim vanjskim utjecajima. Vitamin A ima ulogu u specijalizaciji stanica te pridonosi održavanju normalne kože i sluznice što je izuzetno bitno za njihovu zaštitnu ulogu.

Solgar Prirodni beta-karoten svakako je jedan od najboljih oblika beta-karotena upravo zbog raznolikosti sadržanih karotenoida. Osim beta-karotena sadrži i ne manje važne bioaktivne komponete, kao što su lutein, zeaksantin, kriptoksantin i alfa-karoten, čiji molekularni mehanizmi također imaju važnu ulogu u organizmu.

Dobro je znati da je učinak beta karotena snažniji ukoliko se uzima zajedno s vitaminom E i selenom.

Više od 60 godina Solgar je simbol vrhunske kvalitete koja se temelji na inovativnim i znanstvenim osnovama, pri čemu je kvaliteta bez kompromisa jedini kriterij na kojem je tvrtka Solgar izgradila i sačuvala svoj status vodećeg proizvođača dodataka prehrani.

umirovljenici-1Dragi umirovljenici, svakog mjeseca na Vaš dan u našim ljekarnama možete ostvariti popust od 10% na bezreceptni asortiman, osim dječjeg programa. Obratite nam se s povjerenjem i u travnju, dana 18. 4. 2016. godine.

Povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 7. travnja 1948. godine, posebna pozornost posvećuje se svake godine obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

Povodom Svjetskog 7. travnja 2016. u našim ljekarnama provodit ćemo besplatno mjerenje tlaka i šećera premasljedećim terminima:

Lički Osik

09:00- 13:00 sati

Budinščina

10:00- 14:00 sati

Marija Bistrica

09:00- 13:00 sati

Donja Stubica

12:00- 15:00 sati

Zabok

08:00- 13:00 sati

Karlobag

09:00- 13:00 sati

Dežanovac

08:00- 12:00 sati

Sveta Klara

13:00- 14:00 sati

Vrapče

08:00- 12:00 sati

Bedekovčina

11:00- 15:00 sati

Mihovljan

09:00- 11:00 sati

Lobor

13:00- 15:00 sati

Golubovec

08:00- 10:00 sati

Posavski Bregi

12:00- 15:00 sati

 

Tijekom travnja Solgar VM-75 tablete nabavite po 10% povoljnijoj cijeni u svim Ljekarnama Švaljek!

SOLGAR VM-75

solgar-vm-75

Neuredan stil življenja, neadekvatna prehrana, dijete i neuravnoteženi režimi prehrane često dovode do povećanih potreba za esencijalnim nutrijentima. Kako bi zadovoljio potrebe najzahtjevnijih , Solgar je razvio jedinstvenu multivitaminsko-mineralnu formulaciju, Solgar VM-75, koja osigurava dnevnu nadoknadu nutrijenata u samo jednoj tableti.

Solgar VM-75 sadrži vitamine i minerale formulirane na način koji im omogućuje maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese. Visoke doze vitamina B2, B6 i B12 doprinose metabolizmu i stvaranju energije potrebne za svladavanje svakodnevnih napora kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Preporučeni dnevni unos cinka doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, dok vitamini C i E pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Sinergističko djelovanje svih sastojaka, uz farmaceutske standarde proizvodnje, omogućuje visoku učinkovitost i iskoristivost proizvoda, zbog čega je ova formulavišestruko nagrađivana .

Proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.