aminigenesis

Aminokiseline su osnovni elementi građe svake strukture unutar kože. Osnovni proteini kože, poput kolagena, elastina, lipida i svih staničnih tkiva, izgrađeni su upravo od aminokiselina. Povrh toga, aminokiseline obavljaju i brojne dodatne funkcije unutar kože. One su glavni sastojak prirodnog faktora vlage koji ima funkciju zadržavanja i reguliranja količine vlage unutar kože.

Aminokiseline su srž AminoGenesis formule. Neke aminokiseline poznate su kao esencijalne, tijelo ih ne može zamijeniti samo već im je potreban vanjski izvor. U procesu starenja počinjemo gubiti esencijalne aminokiseline, a proizvodnja kolagena i elastina prestaje što se negativno odražava na koži koja dobiva bore i mijenja pigmentaciju.

Unutar desetak godina tim vrhunskih svjetskih liječnika, farmaceuta i istraživača upustio se u pothvat iskorištavanja moći aminokiselina u svrhu njege kože. Nakon više od desetljeća istraživanja i testiranja stvorena je originalna AminoGenesis formula.

HIDRATACIJA

Za prekrasnu, zdravu i mladoliku kožu, prvi važan korak je temeljita i potpuna hidratacija. Primarno djelovanje AminoGenesis formule jest da hidratizira kožu izravno joj pružajući vlagu. AminoGenesis prijenosni sustav baziran na vodi, lako prodire u kožu i dostavlja u njene dublje slojeve potrebne aminokiseline, hranjive tvari, kao i tvari koje vlaže kožu te tvari potrebne za očuvanje prirodne i postignute vlage.

NJEGA

17 odabranih aminokiselina unutar AminoGenesis proizvoda osnova su zdrave kože. Svaka aminokiselina u proizvodima biljnog je porijekla i pomno je izdvojena i pročišćena. Tako dobivene aminokiseline zatim su pažljivo izmiješane u sastav koji točno odgovara optimalnom sustavu aminokiselina u kolagenu.

Osim što hrane ljudsku kožu, aminokiseline su i najvažniji čimbenik zadržavanja vlage unutar nje, a time je i istodobno smanjena pojava vidljivih bora. Osim toga, nanošenjem aminokiselina potpomaže se proizvodnja prirodnog kolagena i elastina, regulira se rad žlijezda koje proizvode sebum i smanjuju promjene u pigmentaciji.

ZAŠTITA

Zaštita od mikroorganizama: Tvorci AminoGenesis formule vjeruju da djelovanje mikroorganizama ima važnu ulogu kako u slabljenju funkcije tako i u procesu starenja kože.

Zaštita od slobodnih radikala: Uzrok nastanka slobodnih radikala jest izlaganje djelovanju UV zraka, pušenje, razni metabolički procesi, upale, ili posljedica zagađenja okoliša. Aminokiseline su prirodni čistači koji unutar tkiva traže i neutraliziraju slobodne radikale, pomažući spriječiti oštećenja koja oni uzrokuju.

Ovu kozmetiku baziranu na aminokiselinama možete pronaći u našoj ljekarni u Zaboku. Saznajte sve o AminoGenesis proizvodima i naručite se na besplatan tretman kože lica.