Poznata JGL-ova linija Aqua Maris® obogaćena je novim proizvodom – sprejem za nos Aqua Maris® Hypertonic koji na prirodan način odčepljuje nos kod prehlade, gripe ili alergije.

Sprej Aqua Maris® Hypertonic namijenjen je osobama koje žele na prirodan način odčepiti nos koji je začepljen zbog prehlade, gripe ili alergije. Zbog svoje prirodnosti i blagosti, Aqua Maris® Hypertonic rješenje je za začepljen nos tijekom trudnoće i dojenja kada drugi lijekovi za prehladu nisu prikladni, kao i za djecu već od prve godine starosti.

Zbog visoke koncentracije soli, hipertonična otopina uklanja višak tekućine iz sluznice nosa po principu osmotskog gradijenta, smanjuje njezino oticanje i olakšava disanje kroz nos. Prikladan je za odrasle i djecu stariju od 1 godine te siguran za primjenu kod trudnica.

Ovaj sprej dodatak je postojećoj liniji od 14 proizvoda u liniji Aqua Maris® na hrvatskom tržištu. Proizvod dolazi u volumenu od 50 ml i ima spremnik Bag-on-Valve koji štiti tekućinu unutar vrećice od dodira s vanjskim elementima boce. Potisni plin u boci je dušik koji čini 80 posto atmosfere i čini ove proizvode ekološki prihvatljivima. Novost je i pumpica na vrhu proizvoda koja se jednostavno aktivira te se pri prvom korištenju prekida zaštita, čime se dokazuje da proizvod nije već korišten. Dodatno, pumpica ima integrirani sigurnosni stoper (širina aplikatora) koji sprječava umetanje aplikatora duboko u nosnicu.