Do darivatelja krvi besplatnim SMS-om

U cilju što bržeg prikupljanja potrebnih doza krvi, Crveni križ Grada Zagreba dobiva prvu bazu podataka, Banku krvi, svih darivatelja krvi na području Zagreba. Tim tehnološkim projektom s ciljem informatizacije procesa skupljanja krvi u akcijama darivanja, potpuno će se uskladiti baze podataka darivatelja i olakšati prikupljanje potrebnih krvnih grupa u kriznim situacijama. Formirat će se poseban krizni stožer za informiranje koji će slati sms poruke darivateljima koji imaju traženu krvnu grupu. To je posebno važno u slučaju nesreća s većim brojem unesrećenih.

Internetska stranica BankaKrvi.hr učinit će cijeli taj proces bržim, jednostavnijim i pravovremenim za one kojima je krv najpotrebnija. Podrška VIPneta osigurat će slanje besplatnih sms-poruka svim potencijalnim davateljima krvi u slučaju velike nezgode, a darivatelje informirati o akcijama Crvenog Križa i pozivati na svečane dodjele priznanja.
Projekt podržava Ministarstvo zdravstva i Hrvatski Crveni Križ. Inače, Hrvatski Crveni Križ omogućava pokrivanje potreba za krvi na području cijele države. Sustav će, prema najavi autora BankeKrvi, u dogledno vrijeme biti informatiziran i na nacionalnoj razini, a u planu je prilagodba sustava za iPad i iPhone aplikacije.

Pročitajte još i…

Palijativna skrb

Palijativna skrb je u zadnje vrijeme vrlo aktualna tema u Hrvatskom zdravstvu, a izabrana je i kao tema 4. Hrvatskog dana ljekarni. Palijativna medicina je

pročitaj više »