dodir-koji-umiruje-proizvodiU ljetnim mjesecima koža je, bez obzira na dob, izložena brojnim nepovoljnim utjecajima okoline (sunce, morska voda, vjetar, ubodi insekata), pa joj, ovisno o tipu i sklonostima razvoju određenih promjena, moramo posvetiti znatno više brige nego inače.

Sve veći broj ljudi suočava se s alergijama na koži ili netolerancijom kože. Te se pojave manifestiraju osjećajem bockanja, nadraženosti, osjećajem peckanja i pojavom potkožnih nepravilnosti. Alergije uzrokuju probleme koji se ponavljaju i razlikuju po intenzitetu. Ako već imate neke kožne probleme imate veće šanse od alergije na sunce.

Jedna od neugodnih strana ljeta su i ubodi insekata. Ugrizi ili ubodi komaraca, pčela, osa često se mogu kretati od bezazlenog crvenila i svrbeža do velikih bolnih oteknuća, koja nerijetko zahtijevaju i medicinsku pomoć. No, većina tih stanja ipak se smiri nakon stavljanja hladnih obloga i umirujućih gelova na mjesto uboda insekta.

Naše preporuke su:

Fenistil gel koji učinkovito smiruje i hladi pocrvenjelu kožu nakon uboda insekata, površinskih opeklina, opeklina od sunca, te svrbeža kod urtikarije.

Dermapip krema i losion koji u sastavu sadrže med, pantenol, matična mliječ, flavonoide iz propolisa, te ekstrakt nevena. Umiruje crvenilo i upaljenost kod manjih opeklina, potiče zacjeljivanje te ublažava neugodne simptome oštećene i upaljene kože.

Kamagel koji je također namijenjen za ublažavanje blagih kožnih upala kod prejakog sunčanja, prekomjernog znojenja, uboda insekata, ožeglina meduza, brijanja te umjesto obloga za otekline, uganuća i nagnječenja.

O proizvodima za ublažavanje kožnih alergijskih reakcija dodatno se informirajte od 15. 7 do 14.8. 2014. godine u svim našim ljekarnama.