Eucerin AtopiControl je linija dermokozmetičkih proizvoda za njegu atopične i suhe kože sklone iritacijama u fazi u kojoj simptomi nisu vidljivi te fazi izbijanja osipa. Ovi proizvodi klinički i dermatološki dokazano smanjuju suhoću, napetost i perutanje kože te ublažuju svrbež, a svi su pogodni za atopičnu kožu.

Eucerin-AtopiControlKLJUČNI AKTIVNI SASTOJCI:

  • OMEGA-6 MASNE KISELINE – jačaju zaštitnu funkciju kože. Eucerin već 15 godina koristi omega-6 masne kiseline u liniji proizvoda za suhu kožu, a kliničke studije pokazale su da formule u kombinaciji s uljem noćurka i grožđanim sjemenkama učinkovito obnavljaju oštećeni zaštitni sloj kože te kožu štite od isušivanja.
  • DEKANEDIOL – smanjuje mogućnost naseljavanja mikroba, bori se protiv Staphylococcus aureus, bakterije koja se često nalazi u atopičnoj koži.
  • LICOCHALCON A – ima protuupalna i antioksidativna svojstva. Kada ga se nanese na iziritiranu kožu, u kratkom roku smanjuje crvenilo i njeguje kožu.
  • MENTOKSIPROPANEDIOL – ublažava svrbež, smanjuje podražaj na češanje, derivat je mentola zbog čega ima i učinak hlađenja koji pomaže u ublažavanju svrbeža.

Losioni i kreme za osnovnu njegu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i licochalcona A za obnavljanje kože, vraćanje njezine prirodne zaštite i jačanje otpornosti kože. Osim intenzivne hidratacije kože, ovi proizvodi ublažuju hrapavost kože i svrbež te napetost povezanu s atopičnom kožom.

Active Care linija za aktivnu njegu uključuje novu Eucerin AtopiControl Akut kremu za njegu. Njegujuća svojstva ove kreme značajno poboljšavaju izgled kože tijekom faze upale i mogu doprinijeti smanjenju korištenja hidrokortizona u borbi protiv upala. Drugi proizvod u dodatnoj njezi je sprej Eucerin AtopiControl njegujući sprej protiv podražaja na svrbež, koji koži koja svrbi pruža trenutno olakšanje.

Eucerin AtopiControl linija ne sadržava mirise, boje ni parabene, a proizvodi su pogodni za djecu i dojenčad stariju od 3 mjeseca (odnosno 3 godine u slučaju Eucerin AtopiControl njegujućeg spreja protiv podražaja na svrbež).