LISTOPAD – MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

darujmo-ruzicasti-zivot-solgarRak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu i cjelini, koji nastaje kad normalne žljezdane stanice dojke promijene svoja svojstva te počnu nekontrolirano rasti, umnožavati se i uništavati okolno zdravo tkivo. U Hrvatskoj se godišnje pojavi oko 2300 novih slučajeva oboljelih žena, a oko 900 žena godišnje umre od ove bolesti. Od raka dojke najčešće obolijevaju žene iznad 50. godine života, ali mogu i žene mlađe dobi.

VRLO JE VAŽNO RANO OTKRIVANJE OVE BOLESTI!  90% oboljelih žena može se izliječiti ako se bolest otkrije u ranom stadiju. Podizanjem svijesti o ovoj bolesti nastoji se skrenuti pozornost žena na važnost samopregleda dojki kao i na redovite preglede – ultrazvuk i mamografija radi eventualnog ranog otkrivanja, ali i kao potpora onima koje se bore s tom bolešću.

SOLGAR se ove godine priključio humanitarnoj kampanji udruge Europa Donna Hrvatska pod nazivom “DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT”. Od svake prodane bočice  Solgar Skin, Nails and Hair, Solgar donira 10 kuna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Budite i Vi dio Solgarove “ružičaste priče”.

Dođite u naše ljekarne po edukativne letke- upute za samopregled dojke koje smo pripremili za Vas.