U laboratorijima Ljekarni Švaljek izrađujemo brojne magistralne i galenske pripravke. Svi naši pripravci izrađeni su iz visokokvalitetnih supstanci, a prema farmakopejskim propisima i drugoj stručnoj literaturi.

Magistralni pripravak je pripravak izrađen u laboratoriju ljekarne za određenog pacijenta prema propisanom receptu. Liječnici često propisuju masti i kreme za lokalnu primjenu, zatim različite otopine, suspenzije, kapi i dr.

Galenski pripravak je pripravak izrađen u laboratoriju ljekarne prema postupku opisanom u Farmakopeji i prema kriterijima Dobre proizvođačke prakse. Od galenskih pripravaka izrađujemo razne otopine, čajeve, mast za djecu… Imamo u ponudi sve što i većina drugih ljekarni, no ono čime se za možemo pohvaliti kao samo našim, prepoznatljivim proizvodima su:

2013_03_07_ljekarnesvaljek_proizvodiZAŠTITNA KREMA ZA RUKE – malo masnija i teža što je poželjno pogotovo sad u hladnim zimskim mjesecima. Kao glavne komponente sadrži lanolin i hranjivo bademovo ulje te humektans glicerol koji dodatno sprječava gubitak vode, a miris lanolina je prikriven dodatkom vanilina.

HIDRATANTNA KREMA ZA LICE – malo tvrđe konzistencije, ali se lako razmaže, odmah se upije i ne masti kožu te je idealna podloga za make up, također sadrži bademovo ulje te je obogaćena dodatkom vitamina A i E te glicerola.

HRANJIVA KREMA ZA LICE – pogodna za suhu kožu, a kao glavne komponente sadrži bademovo i maslinovo ulje, obogaćena je dodatkom vitamina A i E, te glicerola kao humektansa.

PRIRODNA KOZMETIKA -prednost prirodnih proizvoda je u njihovoj potpunoj neškodljivosti,

PRIRODNA KREMA ZA RUKE
-izuzetno hranjiva krema na bazi prirodnih biljnih ulja badema i suncokreta,shea (karite) maslaca i eteričnog ulja mandarine (Citrus reticulata).
– hrani kožu,vraća joj vitalnost,brzo se upija i ne ostavlja masan trag,
-štiti kožu od vanjskih utjecaja i štetnog UV zračenja, jača elastičnost kože

PRIRODNI MELEM ZA USNE – sadrži posebno odabrana prirodna biljna ulja (kokosovo ulje, suncokretovo ulje, maslinovo ulje, ulje badema i uljni macerat mrkve), kakao maslac, shea
(karite) maslac bogat vitaminima (E, A, D, vitamini B-kompleksa), beta-karotenom i esencijalnim masnim kiselinama.
– hrani kožu usana,čuva njenu vlažnost, obnavlja i hidratizira suhe i oštećene usne,prirodna zaštita od sunca, 24-satna njega usana.