Naslovna

Bezbrižno uživanje u prirodi? Nema problema!

Piktan Family učinkovita je zaštita od komaraca i drugih insekata za cijelu obitelj! Sadrži 3 aktivne komponente: DEET, lavandin i citronelu. Hidratantna formulacija koja njeguje kožu, ne ostavlja masni trag i pruža zaštitu u trajanju do maksimalno 6 sati.

Nastavi čitati

UŽIVAJTE NA SUNCU SA SIGURNOM ZAŠTITOM

Izuzetno je važno spriječiti i zaštititi kožu od oštećenja od sunca, jer ako je nastalo ozbiljno oštećenje, koža se ne može sama obnoviti i oštećenje postaje nepovratno.

Za zaštitu kože od štetnog djelovanja UV zračenja:

  • Koristite odgovarajući faktor zaštite od sunca.
  • Koristite odgovarajuću količinu proizvoda za sunčanje.
  • Nanesite i ponavljajte nanošenje proizvoda za sunčanje svakih nekoliko sati kako biste ostali zaštićeni, posebno ako ste plivali, znojili se ili se brisali ručnikom.
Nastavi čitati

Proizvod mjeseca srpnja je TEN RAPID gel-krema za ubrzano tamnjenje

TEN RAPID ne sadrži UV-filtere pa se preporučuje uz korištenje proizvoda sa zaštitnim filterima. Lagane je teksture, dubinski hrani i hidratizira kožu, brzo se upija i ne ostavlja mastan trag niti ljepljiv osjećaj na koži te ne boji odjeću. Prirodni miris kokosa i vanilije nježno se isprepliću i naglašavaju ljeto, a zlatne se čestice decentno stapaju s kožom i naglašavaju preplanuli ten. Kako u sastavu ima i hladno prešano ulje kokosa, odličan je i za njegu kože nakon sunčanja.

TEN RAPID – ZA BRONČANU PUT I NJEŽNU KOŽU!

Pri kupnji ostvarite prigodan popust:

TEN RAPID GEL-KREMA ZA UBRZANO TAMNJENJE 01.-31.07. | -15 %

Kako uspješno svladati izazove svakodnevnog života – bez boli!

Moderan način života koji uključuje svakodnevno dugotrajno sjedenje za uredskim stolom, nepravilno držanje, redovito izlaganje stresu te bavljenje sportskim aktivnostima bez adekvatnog zagrijavanja ostavlja neželjene posljedice na zdravlje zglobova, mišića, tetiva i ligamenata. S navedenim problemima je važno suočiti se odmah te pronaći vjernog partnera koji će uspješno pomoći u ublažavanju boli.

Nastavi čitati

Zdravstvena ustanova LJEKARNE ŠVALJEK

OIB: 55832250129    

Marija Bistrica, Ulica kralja Tomislava 24

U Mariji Bistrici, dana 6. 5. 2022. godine

Na temelju Zakona o ustanovama, Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Statuta Zdravstvene ustanove LJEKARNE ŠVALJEK (u daljnjem tekstu: Ljekarna), Upravno vijeće Ljekarne, raspisuje:

Natječaj za imenovanje ravnatelja

Ravnatelj Ljekarne se imenuje na razdoblje od 4 godine.

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati su:

  • VSS zdravstvenog  usmjerenja,
  • pet godina radnog iskustva u struci,
  • položen državni ispit,
  • odobrenje za samostalan rad,
  • domovnica.

Rok za podnošenje pisane prijave uz životopis i sa potrebnom gore navedenom dokumentacijom iznosi 15 dana od dana objave natječaja na adresu: Zdravstvena ustanova LJEKARNE ŠVALJEK, Marija Bistrica, Ulica kralja Tomislava 24, sa naznakom za “Prijava za natječaj za imenovanje ravnatelja”.

Odluku o imenovanju ravnatelja donosi Upravno vijeće Ljekarne.

O rezultatima natječaja sudionici će biti obaviješteni u roku od 30 dana od zaključivanja natječaja.

Zdravstvena ustanova LJEKARNE ŠVALJEK

POTPORA PRIRODNOM PROCESU CIJELJENJA RANE

Tyrosur® CareExpert gel za rane je medicinski proizvod koji potpomaže proces prirodnog cijeljenja površinskih rana/manjih opeklina (uključujući opekline od sunca). Kao aktivne komponente, Tyrosur® CareExpert gel za rane sadrži dekspantenol, alantoin i vitamin E, a formulacija na bazi hidrogela osigurava uvjete za vlažno cijeljenje.

Nastavi čitati

NE DAJTE ALERGIJAMA DA VAS TAKNU!

Alergije se javljaju kao prejake reakcije imunološkog sustava na uobičajeno neopasne tvari kao što su pelud, grinje, prašina ili dlaka kućnog ljubimca. Učestalost alergijskih bolesti kontinuirano raste i danas – gotovo svaka četvrta osoba boluje od nekog oblika alergije. JGL inovativni proizvodi – sprej za nos i kapi za oči s ektoinom, na učinkovit način rješavaju i preveniraju simptome alergije te vam pomažu da udahnete život punim plućima.

Ektoin je 100% prirodan sastojak, proizvod je mikroorganizama koji preživljavaju u ekstremno nepovoljnim uvjetima kako bi se zaštitili od negativnih vanjskih učinaka. Ektoin na jednak način štiti sluznicu nosa i očiju stvarajući Ectoin®-Hydro-Complex, koji ublažava alergijsku reakciju izazvanu alergenima i iritansima.

Nastavi čitati

Bavljenje sportom i umjerena fizička aktivnost korisni su za cijelo tijelo, ali bitno se dobro pripremiti

S dolaskom proljeća kreću i sve brojnije tjelesne aktivnosti i više vremena u danu provodi se na svježem zraku i proljetnom suncu. Tjelesna aktivnost izuzetno je bitna za naš organizam, kako fizički tako i psihički. No, izuzetno je bitno, osim pravilne hidracije, dobro pripremiti organizam na tjelesnu aktivnost.

Nastavi čitati

Recite NE boli

Bol je neugodno, subjektivno iskustvo, a nastaje kao odgovor ljudskog tijela na bolest ili ozljedu. Iako je bol neugodan doživljaj, ima određenu svrhu – ona je znak upozorenja da nešto s nama nije u redu. Činjenica je da bol utječe na kvalitetu našeg života, ometa nas u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kako na poslu tako i privatno, remeti san, imamo česte promjene raspoloženja a dolazi i do osjećaja anksioznosti.

Prema duljini trajanja razlikujemo akutnu i kroničnu bol. Ako akutnu bol ne liječimo na vrijeme može postati nepodnošljiva i dovesti do potrebe za jačim dozama analgetika kao i do nastanka kronične boli. Zato je važno bol liječiti odmah!

Lijek za ublažavanje bolova naziva se analgetik. Izraz potječe iz grčkog jezika i znači „bez boli”.

Nastavi čitati

Uz sve užurbaniji način života i druge čimbenike okoliša, čak i najsavjesniji od nas ponekad trebaju poticaj kako bi smanjili znakove preranog starenja kao što su bore te umorna i beživotna koža.

Solgar® zna da je dobra prehrana temelj lijepe kože te je zato stvoren kompleks kolagena i hijaluronske kiseline kako biste nahranili vašu kožu iznutra.

Hijaluronska kiselina je tvar koja se nalazi u gotovo svim stanicama ljudskog tijela. U koži, hijaluron može pomoći pri zadržavanju optimalne razine vode u dermisu kože. S godinama, razina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, stoga taj gubitak može biti faktor nastanka prvih, a kasnije izraženijih i dubljih bora te gubitka tonusa kože.

Kolagen je neizostavni protein koji igra važnu ulogu u zdravlju kože. Štiti i podupire njeno zacjeljivanje, čime povećava čvrstoću i integritet kože te pomaže u zaglađivanju bora.

SOLGAR COLLAGEN HYALURONIC ACID COMPLEX  je jedinstvena formula ljepote osmišljena za njegu kože iznutra**. Sadržava  patentirani BioCell Collagen ll®*, jedinstveni i visoko upijajući kompleks hidroliziranog kolagena tipa II, hijaluronske kiseline i kondroitina.

BioCell Collagen ll®* klinički dokazano smanjuje fine linije i bore, povećava hidrataciju kože i povećava sadržaj kolagena u dermisu kako bi podržao strukturu i elastičnost kože.

Solgar Collagen Hyaluronic Acid Complex sadržava i vitamin C koji potiče stvaranje vlastitog kolagena u tijelu i pruža antioksidativnu zaštitu**.

Pri kupnji Solgar Collagen Hyaluronic Acid Complex ostvarite prigodan popust:

SOLGAR COLLAGEN HYALURONIC ACID COMPLEX TBL A30 11.02.-14.02.2022. | -10 %

** Formula sadržava  i važan antioksidans, vitamin C koji pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566464/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3426261/

PIP snaga iz prirode

PIP Farmakol mednopropolisni sirupi proizvedeni u vlastitoj proizvodnji potpuno su prirodnog sastava, proizvedeni u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrže konzervanse, alkohol, dodani šećer ili sladila.

Sadrže brižno odabrane sorte meda u skladu s namjenom sirupa, bezalkoholnu otopinu propolisa standardiziranog na ukupne flavonoide, bezalkoholne ekstrakte biljaka, matičnu mliječ standardiziranu na 10-HDA, vitamine i minerale. Tekstura sirupa omogućava potpuno oblaganje sluznice grla i ždrijela, smanjuje suhoću i iritaciju sluznice, a preventivno i terapijsko korištenje doprinosi boljem općem stanju organizma.

Sirup je farmaceutski oblik koji se najčešće primjenjuje kod kašlja, ali i za jačanje otpornosti organizma i vitalnost, nadoknadu željeza, ublažavanje umora i iscrpljenosti. Zbog jednostavnosti primjene preporučuje se djeci, ali i starijim osobama ili osobama s teškoćama pri gutanju.

Nastavi čitati

Božić nam je pred vratima, a mi vam želimo da mir koji dolazi s ovim blagdanskim danima uđe u vaša srca i tamo se nastani. Neka sve loše stvari ostanu u Staroj godini, a nove i bolje dođu s Novom!

BADNJAK 24.12. – LJEKARNE ŠVALJEK

LJEKARNA MARIJA BISTRICA, LJEKARNA DONJA STUBICA, LJEKARNA ZABOK, LJEKARNA BEDEKOVČINA, LJEKARNA SVETA KLARA LJEKARNA BIOGRAD 1, LJEKARNA BIOGRAD 2   07:00-15:00      

LJEKARNA VRAPČE 07:30-15:00

LJEKARNA LOBOR, LJEKARNA GOLUBOVEC, LJEKARNA BUDINŠČINA 12:00-16:00                     

LJEKARNA MIHOVLJAN 12:30-16:00                

LJEKARNA POSAVSKI BREGI I LJEKARNA UDBINA 07:30-14:00          

LJEKARNA DEŽANOVAC 07:00-14:00 

LJEKARNA KARLOBAG, LJEKARNA LIČKI OSIK 08:00-14:00

NJIVICE 07:30-14:00

BADNJAK 24.12. – LJEPOTA ZDRAVLJA          

KAUFLAND 08:00-15:00

GREEN GOLD 07:30-14:00  

STARA GODINA. 31.12. – LJEKARNE ŠVALJEK

LJEKARNA MARIJA BISTRICA, LJEKARNA DONJA STUBICA, LJEKARNA ZABOK, LJEKARNA BEDEKOVČINA, LJEKARNA SVETA KLARA LJEKARNA BIOGRAD 1, LJEKARNA BIOGRAD 2   07:00-15:00      

LJEKARNA VRAPČE 07:30-15:00

LJEKARNA LOBOR 08:00 – 14:00

LJEKARNA GOLUBOVEC 08:00-14:00 

LJEKARNA MIHOVLJAN I BUDINŠČINA 07:30-14:00                

LJEKARNA POSAVSKI BREGI I LJEKARNA UDBINA 07:30-14:00          

LJEKARNA DEŽANOVAC –07:00-14:00                     

LJEKARNA KARLOBAG, LJEKARNA LIČKI OSIK 08:00-14:00

NJIVICE 07:30-14:00

STARA GODINA 31.12. – LJEPOTA ZDRAVLJA          

KAUFLAND 08:00-15:00

GREEN GOLD 07:30-14:00