Naslovna

Proteklih mjeseci više nego ikad suočeni smo sa činjenicom koliko je zdravlje krhko i koliko brzo ga možemo izgubiti. Pandemija koronavirusa nas je naučila da prevencija život znači, a upravo je to najpotrebnija nit vodilja kada su u pitanju najčešće bolesti današnjice – kardiovaskularne i maligne bolesti.

Redovitim pregledima, tjelovježbom, pravilnom i uravnoteženom prehranom možemo značajno doprinijeti održavanju zdravlja!

DIETPHARM MAKULIN – 15.-28. 4. 2021. popust 20%

Ljudsko oko jedno je od najsavršenijih i najsloženijih organa našeg tijela. Vrlo malih dimenzija, ali s vrlo teškim zadatkom pružanja vida!

Čuvajte svoje oči uz Makulin® i osigurajte im svakodnevno njegu i potrebne hranjive sastojke.

Makulin®. Očigledno dobar.

ZA PUNO RADNO VRIJEME BEZ BOLA

Mišićno-koštana bol zahvaća sve dobne skupine i prvi je razlog bolovanja i izostanka s posla, što stvara velike ekonomske gubitkene samo za društvo nego i za pojedince. 

M.E.V. Feller Lokosol 10 mg/g gel pomoći će vam osloboditi se bola tijekom radnog vremena.

Uz analgetski posjeduje i protuupalni učinak. Diklofenak sadržan u gelu prodire u kožu, ulazi u tkiva ili zglobove te smanjuje procese koji uzrokuju bol u tkivu. M.E.V. Feller Lokosol 10 mg/g gel ublažava blagu do umjerenu bol i simptome upale kod ozljeda mekih tkiva, poput nagnječenja ili istegnuća ligamenata, tetiva i mišića te uganuća zglobova.

Proizvod mjeseca travnja je SOLGAR SELEN 100 MCG TBL A100. Pri kupnji ostvarite 10% popusta sve do kraja mjeseca.

Selen je oligoelement i snažan antioksidans nužno potreban našem organizmu, koji štiti stanice od oksidacije, usporava starenje kože, mozga i mišića, jača imunitet i prevenira kardiovaskularne bolesti. Ljudski organizam ne proizvodi selen, pa ga je potrebno unijeti prehranom i dodacima prehrani. Glavni izvori selena u hrani su meso, mesne prerađevine, riba, školjke, tjestenina, riža, kruh, žitarice, a najveći sadržaj selena pronađen je u brazilskim oraščićima.

Solgar selen sadrži mineral selen u posebnom obliku L-selenometionina koji osigurava brzu i maksimalnu apsorpciju. Selen doprinosi normalnoj funkciji štitnjače i imunološkog sustava, održavanju normalne kose i noktiju te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

SOLGAR SELEN – ANTIOKSIDANS ZA ZDRAVLJE!

Povodom Dana žena slavimo vašu kožu uz Vichy i La Roche-Posay! 

Od 8. do 10. 3. posjetite nas u Zaboku na adresi Josipa Broza Tita 2/a, gdje vas očekuju prigodni popusti na Vichy i La Roche-Posay proizvode i personalizirano savjetovanje od strane stručnih savjetnica! 

RAVNOTEŽA CRIJEVNE MIKROFLORE

Zdrav probavni sustav temelj je zdravlja cijelog organizma! Bakterije koje nazivamo „dobre bakterije“ postoje u mnoštvo sojeva.

m.e.v. Feller® Probifast daje potporu cijelom probavnom traktu dvjema bakterijskim kulturama – Bifidobacterium lactis BL-04 i Lactobacillus rhamnosus BIFOLACTMGG. Svaki od sojeva bakterije djeluje u drugom dijelu crijeva – Bifidobacterium lactis BL-04 prisutne su u donjem dijelu crijeva, a Lactobacillus rhamnosus GG u gornjem čime je omogućena potpora duž cijeloga intestinalnog trakta.

m.e.v. Feller® Probifast jedinstven je pripravak bakterijskih kultura prilagođen za djecu i odrasle. Specifičan po FAST MELT tehnologiji brzog topljenja u ustima, omogućuje jednostavnu upotrebu bez dodatnog unosa tekućine uz osvježavajući okus bobičastog voća. Zaštitu bakterijskim kulturama od želučane kiseline pruža patentirana, inteligentna ProTarget® mikroenkapsulirana tehnologija koja osigurava ciljano djelovanje te oslobađanje i kolonizaciju bakterija duž sluznice crijeva. Proizvod sadržava i vitamin D koji pridonosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Proizvod mjeseca ožujka je SOLGAR MAGNEZIJ CITRAT TBL A60. Pri kupnji ostvarite 10% popusta sve do kraja mjeseca.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića.

Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Smanjite grčeve, manjak energije i razdražljivost uz SOLGAR MAGNEZIJ CITRAT ZA SVAKI DAN!

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje. Sa svrhom naglašavanja važnosti kardiovaskularnog zdravlja i zdravlja dišnog sustava, kao i čimbenika rizika i prevencije, Ljekarne Švaljek sudjeluju u preventivnim i javnozdravstvenim akcijama. U Ljekarnama Švaljek možete napraviti besplatna mjerenja krvnog tlaka, glukoze u krvi, razine triglicerida i kolesterola u krvi, procjenu rizika metaboličkog sindroma te provjeru stanja astme i kronične opstruktivne plućne bolesti te saznajte kako možete utjecati na prevenciju ili kontrolu najčešćih kroničnih bolesti.

Cilj Svjetskog dana borbe protiv raka je podići svjesnost i znanje o raku i tražiti od vlada i pojedinaca u cijelom svijetu da poduzmu što učinkovitije mjere u borbi protiv raka kroz podizanje svijesti o malignim oboljenjima, promicanje mogućih načina prevencije, dijagnosticiranja i liječenja te povećanje kvalitete života oboljelih.

Nastavi čitati

Proizvod mjeseca veljače je SOLGAR BALANCE RHODIOLA COMPLEX CAPS A60. Pri kupnji ostvarite 15% popusta sve do kraja mjeseca.

Nastavi čitati

JA KUCAM I KAD BIRAM ZDRAVLJE!

Jeste li znali da acetilsalicilatna kiselina:

  • Smanjuje rizik pojave srčanog udara i iznenadne smrti u bolesnika sa stabilnom anginom pektoris za 34%
  • Smanjuje rizik od ponovnog srčanog udara za 31%
  • Smanjuje rizik od ponovnog moždanog udara za 20%
Nastavi čitati

Proizvod mjeseca siječnja je SOLGAR ESTER C PLUS 500 MG CAPS A50 s popustom prema pacijentima od -10%.

Solgar Ester C plus je sinergijska formulacija vitamina C (Ester C kao kalcijev askorbat) te biljnih osnova citrus bioflavonoida, praha ploda šipka(Rosa Canina), ekstrakt ploda acerole (Malpighia glabra).

Solgar Ester C Plus je puferirani, nekiseli oblik vitamina C koji se dobro apsorbira u tijelo te blago djeluje na želudac. S obzirom na poseban i patentiran oblik proizvodnje proizvod je Ph neutralan, te se kao takav izuzetno dobro podnosi čak i kod osjetljivih osoba. Osim toga karakterizira ga visok stupanj apsorpcije koja je čak 4 puta veća nego li kod ostalih oblika C vitamina.

Vitamin C potrebno je uzimati na dnevnoj bazi jer ga ljudsko tijelo ne može proizvesti ili ga pohraniti u dovoljnim količinama.

VRIJEME JE ZA IMUNITET-IZABERI SVOJ VITAMIN C!

SVE ŠTO VAŠ IMUNITET TREBA

Novi valovi pandemije COVID-19 i dalje prijete javnom zdravlju i kvaliteti života.

Kapacitet imunosnog sustava određuje jesmo li sposobni boriti se protiv infekcije, imamo li samo blage simptome ili imamo životno opasne komplikacije koje zahtijevaju hospitalizaciju.

Za dobro funkcioniranje imunosnog sustava, važno je unositi hranjive tvari iz zdrave, uravnotežene prehrane. Međutim, moderna prehrana, tlo osiromašeno hranjivim tvarima, premalo izlaganja suncu, starenje i drugi čimbenici, mnogim ljudima otežavaju unos preporučenih količina vitamina i minerala.

Široko je rasprostranjen nedostatak vitamina C, vitamina D, selena, cinka i omega-3 masnih kiselina, a sve su to ključni nutrijenti za imunosni sustav.

Ovi nedostaci pridonose novim valovima COVID-19 i mogu uzrokovati da infekcije postanu opasne po život.

Sve što vaš imunitet treba je sinergistička formulacija koja sadržava beta-1,3/1,6-glukane iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae te kombinaciju raznih vitamina i minerala.

M.E.V. Feller Beta CD glukan uz beta-1,3/1,6-glukane u samo jednoj tableti sadrži još čak 4 ključna nutrijenta – vitamin C, vitamin D, selen i cink, za snažan imunosni sustav.