Naslovna

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje. Sa svrhom naglašavanja važnosti kardiovaskularnog zdravlja i zdravlja dišnog sustava, kao i čimbenika rizika i prevencije, Ljekarne Švaljek sudjeluju u preventivnim i javnozdravstvenim akcijama. U Ljekarnama Švaljek možete napraviti besplatna mjerenja krvnog tlaka, glukoze u krvi, razine triglicerida i kolesterola u krvi, procjenu rizika metaboličkog sindroma te provjeru stanja astme i kronične opstruktivne plućne bolesti te saznajte kako možete utjecati na prevenciju ili kontrolu najčešćih kroničnih bolesti.

Cilj Svjetskog dana borbe protiv raka je podići svjesnost i znanje o raku i tražiti od vlada i pojedinaca u cijelom svijetu da poduzmu što učinkovitije mjere u borbi protiv raka kroz podizanje svijesti o malignim oboljenjima, promicanje mogućih načina prevencije, dijagnosticiranja i liječenja te povećanje kvalitete života oboljelih.

Nastavi čitati

Proizvod mjeseca veljače je SOLGAR BALANCE RHODIOLA COMPLEX CAPS A60. Pri kupnji ostvarite 15% popusta sve do kraja mjeseca.

Nastavi čitati

JA KUCAM I KAD BIRAM ZDRAVLJE!

Jeste li znali da acetilsalicilatna kiselina:

  • Smanjuje rizik pojave srčanog udara i iznenadne smrti u bolesnika sa stabilnom anginom pektoris za 34%
  • Smanjuje rizik od ponovnog srčanog udara za 31%
  • Smanjuje rizik od ponovnog moždanog udara za 20%
Nastavi čitati

Proizvod mjeseca siječnja je SOLGAR ESTER C PLUS 500 MG CAPS A50 s popustom prema pacijentima od -10%.

Solgar Ester C plus je sinergijska formulacija vitamina C (Ester C kao kalcijev askorbat) te biljnih osnova citrus bioflavonoida, praha ploda šipka(Rosa Canina), ekstrakt ploda acerole (Malpighia glabra).

Solgar Ester C Plus je puferirani, nekiseli oblik vitamina C koji se dobro apsorbira u tijelo te blago djeluje na želudac. S obzirom na poseban i patentiran oblik proizvodnje proizvod je Ph neutralan, te se kao takav izuzetno dobro podnosi čak i kod osjetljivih osoba. Osim toga karakterizira ga visok stupanj apsorpcije koja je čak 4 puta veća nego li kod ostalih oblika C vitamina.

Vitamin C potrebno je uzimati na dnevnoj bazi jer ga ljudsko tijelo ne može proizvesti ili ga pohraniti u dovoljnim količinama.

VRIJEME JE ZA IMUNITET-IZABERI SVOJ VITAMIN C!

SVE ŠTO VAŠ IMUNITET TREBA

Novi valovi pandemije COVID-19 i dalje prijete javnom zdravlju i kvaliteti života.

Kapacitet imunosnog sustava određuje jesmo li sposobni boriti se protiv infekcije, imamo li samo blage simptome ili imamo životno opasne komplikacije koje zahtijevaju hospitalizaciju.

Za dobro funkcioniranje imunosnog sustava, važno je unositi hranjive tvari iz zdrave, uravnotežene prehrane. Međutim, moderna prehrana, tlo osiromašeno hranjivim tvarima, premalo izlaganja suncu, starenje i drugi čimbenici, mnogim ljudima otežavaju unos preporučenih količina vitamina i minerala.

Široko je rasprostranjen nedostatak vitamina C, vitamina D, selena, cinka i omega-3 masnih kiselina, a sve su to ključni nutrijenti za imunosni sustav.

Ovi nedostaci pridonose novim valovima COVID-19 i mogu uzrokovati da infekcije postanu opasne po život.

Sve što vaš imunitet treba je sinergistička formulacija koja sadržava beta-1,3/1,6-glukane iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae te kombinaciju raznih vitamina i minerala.

M.E.V. Feller Beta CD glukan uz beta-1,3/1,6-glukane u samo jednoj tableti sadrži još čak 4 ključna nutrijenta – vitamin C, vitamin D, selen i cink, za snažan imunosni sustav.

Odmaknite se od crnih vijesti i razveselite sebe i svoje najmilije! Pripremite se za nadolazeće blagdane i ugrabite najbolje ponude. Black Friday ponuda donosi velike uštede na vrhunske brendove iz kategorija dermokozmetike, dodataka prehrani i medicinskih proizvoda.

Inovativni genetski test koji omogućuje izradu personaliziranog plana prehrane u svrhu regulacije tjelesne težine, uzimajući u obzir genetske faktore i ostale relevantne karakteristike pacijenta.

Nastavi čitati

U stanju začepljenog nosa, natečene sluznice i pojačane sekrecije sluzi, učinkovito rješenje su dekongestivne kapi i sprejevi za nos6-7, poput lijeka OPERIL®. OPERIL®djeluje brzo i dugotrajno, postiže učinak već nakon par minuta, a djeluje do 12 sati, što može olakšati san.

Solgar Cink pikolinat je specifičan proizvod koji sadržava poseban oblik cinka koji se ističe svojom superiornom apsorpcijom i odličnom bioraspoloživosti!

Opće su poznate dobrobiti cinka:

  • pridonosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i ugljikohidrata te normalnoj sintezi proteina
  • pridonosi održavanju normalne kose, kože i noktiju
  • pridonosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, kao i održavanju normalne razine testosterona u krvi
  • pridonosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa te normalnoj funkciji imunološkog sustava

Posljednjih dana jedino što možemo pročitati na portalima je tema koronavirusa koji se širi iz dana u dan i zahvaća sve više žrtava.

I dok neki nepotrebno paničare, drugi minoriziraju problem.

Koliko god se trudili kritički pročitati te članke i uvjeriti se da ne pripadamo  populaciji koja najčešće obolijeva, opet se postavlja pitanje što možemo učiniti kako bismo se u potpunosti zaštitili.

Zdrav imunološki sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja.

Iako bismo organizam trebali kontinuirano opskrbljivati nutrijentima potrebnim za održavanje imuniteta, najčešće za suplementima vitamina i minerala te imunostimulansima posežemo upravo kad nam imunitet padne odnosno kad nam se bolest dogodi i naravno u ovim specifičnim situacijama epidemije korona virusa .

Čovjek dnevno udahne do 8 mikroorganizama u minuti, odnosno 10.000 mikroorganizama na dan, iz čega se vidi velika važnost pravilnog funkcioniranja imunološkog sustava.

Nastavi čitati

Proizvod mjeseca listopada jeSOLGAR KALCIJ, MAGNEZIJ PLUS BOR s popustom prema pacijentima od -15%.

Osteoporoza je metabolička bolest s najvećom stopom prevalencije u razvijenim zemljama. Iako su koštana masa i gustoća kostiju definirane genetikom, hormonima, životnim stilom i okolišem, prehrana uvelike doprinosi prevenciji osteoporoze.

Širom svijeta jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina doživjet će pad zbog prijeloma kosti izazvanog osteoporozom. Pojavnost osteoporoze usko je povezana s gubitkom estrogena te je češća kod žena i to nakon ulaska u menopauzu.

Zemlje u kojima je unos kalcija visok, neočekivano, imaju visoku stopu pojavnosti osteoporoze. Visok unos kalcija nije dovoljan za osiguravanje dobre gustoće kostiju već je potreban i adekvatan unos drugih mikronutrijenata. Da bi se osiguralo ulaganje kalcija u kosti, osim dobrih doza vitamina D, potrebni su bor i magnezij, koji regulira transport kalcija.

Bor je mikronutrijent koji igra važnu ulogu u metabolizmu kosti u interakciji s drugim mineralima i vitaminima poput kalcija, magnezija i vitamina D, te hormonima važnim za formaciju kosti.

SOLGAR KALCIJ, MAGNEZIJ PLUS BOR  sadrži tri ključna nutrijenta za zdravlje kostiju, zubi, mišića i imunološkog sustava. Kalcij i magnezij doprinose funkciji mišićnog i živčanog sustava, održavanju energije i smanjenju umora i iscrpljenosti.