Naslovna

Proizvod mjeseca listopada jeSOLGAR KALCIJ, MAGNEZIJ PLUS BOR s popustom prema pacijentima od -15%.

Osteoporoza je metabolička bolest s najvećom stopom prevalencije u razvijenim zemljama. Iako su koštana masa i gustoća kostiju definirane genetikom, hormonima, životnim stilom i okolišem, prehrana uvelike doprinosi prevenciji osteoporoze.

Širom svijeta jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina doživjet će pad zbog prijeloma kosti izazvanog osteoporozom. Pojavnost osteoporoze usko je povezana s gubitkom estrogena te je češća kod žena i to nakon ulaska u menopauzu.

Zemlje u kojima je unos kalcija visok, neočekivano, imaju visoku stopu pojavnosti osteoporoze. Visok unos kalcija nije dovoljan za osiguravanje dobre gustoće kostiju već je potreban i adekvatan unos drugih mikronutrijenata. Da bi se osiguralo ulaganje kalcija u kosti, osim dobrih doza vitamina D, potrebni su bor i magnezij, koji regulira transport kalcija.

Bor je mikronutrijent koji igra važnu ulogu u metabolizmu kosti u interakciji s drugim mineralima i vitaminima poput kalcija, magnezija i vitamina D, te hormonima važnim za formaciju kosti.

SOLGAR KALCIJ, MAGNEZIJ PLUS BOR  sadrži tri ključna nutrijenta za zdravlje kostiju, zubi, mišića i imunološkog sustava. Kalcij i magnezij doprinose funkciji mišićnog i živčanog sustava, održavanju energije i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Važnost ispiranja nosa uz pomoć otopine morske vode

Svjedoci smo pandemije SARS-CoV-2 respiratornog virusa iz obitelji koronavirusa, čija je krajnja prijetnja zdravlju zajednice još uglavnom nejasna i nepoznata. Često pranje ruku, dezinfekcija kućanstva i održavanje osobne higijene su najčešće preporuke, no većina tih sredstava ne može se koristiti na mjestu koje je zapravo najrizičnije za prijenos zaraze, a to je sluznica nosa oboljelog ili osoba u kontaktu s bolesnikom. Istraživanja su pokazala da korištenje hipertonične otopine morske vode smanjuje prijenos virusa u okolinu za 35 %, smanjujući stvaranje upale i sekrecije. Povećanje količine i koncentracije kloridnih iona u epitelu sluznice nosa i usta, pomaže stvaranju okoline u kojoj respiratorni patogeni, a tako i SARS-CoV-2 otežano preživljavaju i učinkovito im se smanjuju broj i virulencija. Zbog povišenog broja čestica u otopini u odnosu na vodenastu nosnu sluznicu, nakon primjene hipertonične otopine u nos dolazi do izlaska vode iz sluznice nosa, a brojni minerali iz morske vode oslabljuju ionske veze među komponentama sluzi pa se sluz razrjeđuje. Povećana koncentracija soli izravno sprječava rast i razmnožavanje uzročnika infekcije. Hipertonična otopina morske vode ubrzava rad trepetljika u nosnoj sluznici, povećavajući učinkovitost prirodnih mehanizama prijenosa sluzi i izbacivanje uzročnika.

DEEP RELIEF GEL PROTIV BOLOVA – BOŽANSTVENO DOBAR

Deep Relief je gel za ublažavanje boli koji se primjenjuje na kožu. Sadrži dva djelatna sastojka: ibuprofen i levomentol.

Koristi se za ublažavanje:

– reumatske boli (u mišićima, tetivama, zglobovima ili kostima)

– grčeva i bolova u mišićima

– bolova i oticanja kao što su istegnuća, uganuća ili sportske ozljede

– manje ozbiljne artritičke boli (boli zbog upale u zglobovima).

Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 2 tjedna primjene.

Belodin A Derm gel umiruje i ublažava svrbež i nadraženost kože kod uboda insekata, osipa i urtikarije, opeklina od sunca i površinskih opeklina (1.stupnja). Prodiranjem gela u kožu svrbež i nadraženost se brzo ublažavaju, već unutar nekoliko minuta, uz dvostruko djelovanje. Zbog sastojka dimetindenmaleta, Belodin A derm ima antihistaminsko djelovanje jer uklanja svrbež, otok i crvenilo kože. Drugo djelovanje je anestetičko jer lokalno djeluje protiv boli. Belodin A Derm je bistar i bezbojan gel koji ne masti kožu niti odjeću. Nanosi se na kožu laganim utrljavanjem 2 do 4 puta dnevno. Pogodan je za sve dobne skupine te za dojenčad i trudnice.

Uz Belodin A derm svrbež je kao rukom odnesen.

SOLGAR HY BIO – POPUST 10% NA KUPNJU

Svakodnevnica zaposlenog čovjeka sve više iscrpljuje i ne ostavlja vremena za kvalitetnu brigu o svom zdravlju, što na kraju rezultira razvojem kroničnih poremećaja. Ukoliko vaš posao zahtjeva dugotrajno stajanje ili sjedenje, u rizičnoj ste skupini za razvijanjem mnogih bolesti, a najčešća je bolest vena. Dolaskom toplog vremena, problemi s venama postaju sve izraženiji.

Osim dugotrajnog stajanja i sjedenja pojavu vena mogu uzrokovati:

 • Povijest bolesti u obitelji
 • Trudnoća i kontracepcijske pilule – hormonalne promjene
 • Povećana tjelesna težina – masno tkivo otežava protok krvi
 • Spuštena stopala, mišićna oštećenja, prijelomi i traume
 • Uska obuća i visoke potpetice – dolazi do poremećaja zbog kojih se mijenja napetost mišića
 • Upalni ili ostali procesi koji pritišću vene i onemogućuju im normalan rad

Preporučamo Solgar Hy-Bio ,jedinstvena,sinergistička formula vitamina C i bioflavonoida citrusa u ovom su proizvodu u idealnom omjeru 1:1, a proizvod sadrži i biljnu osnovu praha ploda šipka i rutina. Vitamin C pridonosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila i od iznimne je važnosti za stvaranje vezivnog tkiva, čime doprinosi elastičnosti arterija, a citrus bioflavonoidi povećavaju koncentraciju vitamina C unutar stanica te tako zajedničkim djelovanjem dodatno povećavaju povoljan učinak na krvne žile.

FENISTIL GEL – NON STOP AVANTURE

Fenistil gel ublažava svrbež povezan s dermatozama, urtikarijom, ubodima insekata, opeklinama od sunca… Kad vam je koža opečena ili ugrizena, tijelo vam ispušta tvar koja se naziva histamin. Histamin izaziva štetnu reakciju kože. Fenistil® gel prodire u kožu i blokira djelovanje histamina te tako ublažava svrbež i nadraženost kože za samo nekoliko minuta. Fenistil® gel usto hladi i umiruje kožu odmah nakon nanošenja.

Prednosti

 • efekt hlađenja
 • ublažava svrbež i peckanje
 • za djecu i odrasle
 • ne ostavlja tragove na odjeći
 • nemastan
 • brzo se upija
 • ne sadrži alkohol, parfeme ni bojilo

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

SOLGAR SKIN, NAILS AND HAIR – POPUST 15% NA KUPNJU

Za ljepšu, sjajniju i blistaviju kosu, kožu i nokte izaberite SOLGAR, SKIN, NAILS & HAIR….jer ljepota dolazi iznutra!

SOLGAR SKIN, NAILS AND HAIR sadrži kombinaciju nekih od najbolje istraženih, prirodnih i metabolički visoko iskoristivih oblika nutrijenata, neophodnih za izgradnju kolagena i keratina.

SOLGAR SKIN, NAILS & HAIR je jedinstvena, uravnotežena i kompleksna formula koja sadrži aminokiseline, prah crvene alge, MSM, cink, bakar i vitamin C. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, cink pridonosi održavanju normalne kose, kože i noktiju a bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kose i kože.

Hemopip plus mast, nova formula, je namijenjena ublažavanju tegoba vezanih uz pojavu hemoroida i analnih ragada (raspuknuća).

Djelovanje Hemopip plus masti temelji se na dokazanom protuupalnom djelovanju propolisa i njegovih farmakološki djelatnih tvari – flavonoida.
Matična mliječ pospješuje obnovu oštećenog tkiva sluznice rektuma, a time i brže zacjeljivanje.
Ekstrakti kamilice i nevena djeluju umirujuće na sluznicu što dodatno ublažava iritaciju i oticanje.
Mentol, aktivni sastojak hemopip plus masti, posjeduje svojstva lokalnog anestetika.

Pogodna za uporabu kod trudnica, dojilja i djece.