Naslovna

Proizvod mjeseca lipnja je SOLGAR HY-BIO TBL A50. Pri kupnji ostvarite 10% popusta sve do kraja mjeseca.

Krvne žile koje vode krv iz tkiva prema srcu nazivaju se vene koje, dok stojite uspravno, pritiskom zalistaka savladavaju gravitaciju! Bolesne vene, uslijed popuštanja zalistaka, postaju prepunjene krvlju koju ne mogu poslati k srcu. Sve to rezultira preopterećenim, varikoznim venama koje tada  postaju vidljive ispod kože.

Ukoliko vaš posao zahtjeva dugotrajno stajanje ili sjedenje, u rizičnoj ste skupini za razvijanjem mnogih bolesti, a najčešća je bolest vena. Dolaskom  toplog  vremena, problemi s venama postaju sve izraženiji.

Za zdravlje vena ćete se najbolje pobrinuti pazeći na prehranu: jedite laganu i nemasnu hranu, svježe voće i povrće te maslinovo ulje. Vitamini su neophodni, pa ako ih ne možete unijeti u dovoljnoj količini u organizam putem hrane koristite dodatke prehrani.

Solgar Hy-Bio je jedinstvena, sinergistička formula vitamina C i bioflavonoida citrusa, a sadrži još i biljnu osnovu praha ploda šipka i rutina. Vitamin C pridonosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila i od iznimne je važnosti za stvaranje vezivnog tkiva, čime doprinosi elastičnosti arterija, a citrus bioflavonoida povećavaju koncentraciju vitamina C unutar stanica te tako zajedničkim djelovanjem dodatno povećavaju povoljan učinak na krvne žile.

SOLGAR HY-BIO – JER KAPILARE VIŠE NISU U MODI!

SVRBI, PEČE, BOLI? NE TAJIMO, RIJEŠIMO!

Hemoroidi su otečene, ali normalno prisutne krvne žile u i oko anusa i donjeg dijela rektuma, koje su proširene pod pritiskom, slično kao i proširene vene na nogama.

Najčešći uzrok nastanka hemoroida je naprezanje kod crijevne peristaltike (pokreta crijeva). Dodatni elementi su trudnoća, nasljedstvo, starenje, kronični zatvor, proljev, dugotrajno sjedenje, analne infekcije.

 Hemoroidi mogu biti vanjski ili unutarnji. Unutarnji nastaju blizu početka analnog kanala, a vanjski na analnom otvoru.

Kako biste ublažili simptome hemoroida – konzumirajte veće količine tekućine, uvedite vlakna u svakodnevnu prehranu i održavajte redovitu probavu. Korisno je i mirovanje, kupanje u toploj kadi ili primjena sjedećih kupki nekoliko puta dnevno s čistom, toplom vodom. Primjenjujte dodatke prehrani koji imaju povoljan učinak na krvne žile i koristite blage čepiće i masti kako bi izbjegli dodatno nadraživanje.

FARMAKOL HEMOPIP PLUS MAST

  • ublažava svrbež i pečenje kod hemoroida
  • smanjuje otok i nelagodu
  • stvara zaštitni sloj i štiti od iritacije

Pri kupnji ostvarite prigodan popust: 01.06.-30.06.2021./10%

Uzmite edukativne letke. Sudjelujte u nagradnom darivanju!

Proizvod mjeseca svibnja je SOLGAR SKIN, NAILS AND HAIR FORMULA TBL A60. Pri kupnji ostvarite 15% popusta sve do kraja mjeseca.

Solgar Skin, Nails and Hair sadrži kombinaciju nekih od najbolje istraženih, prirodnih i metabolički visoko iskoristivih oblika nutrijenata – aminokiseline, prah crvene alge, MSM, cink, bakar i vitamin C, specijalno namijenjenih koži, noktima i kosi.

Vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, cink održavanju normalne kose, kože i noktiju, a bakar normalnoj pigmentaciji kose i kože.

Stanje i izgled kose, kože i noktiju ogledalo su općeg zdravstvenog stanja organizma, stoga su i najučinkovitiji proizvodi za ljepotu oni koji djeluju – iznutra. SOLGAR SKIN, NAILS AND HAIR FORMULA – LJEPOTA DOLAZI IZNUTRA!

BOL KOJA NE PRESTAJE UZ KNAVON AKUT NESTAJE!

KNAVON AKUT 50 mg tvrde kapsule pripadaju skupini lijekova koja se naziva nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL). Ovi lijekovi djeluju tako da sprečavaju stvaranje kemijskih tvari u organizmu koji uzrokuju upalne procese i posljedično bol. Ketoprofen ublažava bol.

KNAVON AKUT 50 mg tvrde kapsule primjenjuju se u odraslih i adolescenata starijih od 16 godina za kratkotrajno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, zubobolje, menstrualne boli i boli nakon manjih uganuća i iščašenja.

ČIM BOL KRENE, UVIJEK JE UZ MENE!

LUPOCET DIREKT 500 mg granule su jedinstveni oblik paracetamola u dozi od 500 mg, s okusom limuna, a namijenjene su za direktnu primjenu u usta.

Namijenjene su za kratkotrajnu primjenu u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina tjelesne težine veće od 40 kg. U odraslih primjena paracetamola preporučuje se za ublažavanje blage do umjerene boli npr. glavobolje (uključujući migrenu i tenzijsku glavobolju), zubobolje, neuralgije, boli u leđima, reumatske i mišićne boli, dismenoreje i grlobolje. Preporučuje se za simptomatsko ublažavanje bolova kod blagog osteoartritisa kojeg je prethodno dijagnosticirao liječnik. Koristi se za snižavanje povišene tjelesne temperature uslijed obične prehlade ili gripe.

HIPERPIGMENTACIJA

Glavni razlog nastajanja hiperpigmentacijskih mrlja je porast proizvodnje melanina-pigmenta koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju, u pojedinim dijelovima kože. Povećana količina melanina pretvara se u vidljive mrlje na koži. Na prekomjernu proizvodnju melanina utječe niz čimbenika, ali se najvažnije povezuje s izlaganjem suncu, genetikomhormonalnim utjecajima te ozljedama ili upalama na koži.

Uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja je dugotrajan posao te zahtjeva upornost i dosljednost od strane pacijenta. To je osobito važno u slučajevima kada je hiperpigmentacija uzrokovana unutarnjim čimbenicima na koje ponekad ne možemo utjecati.

Eucerin potpuna njega protiv hiperpigmentacije s patentiranim sastojkom thiamidolom smanjuje pigmentacijske mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

Eucerin Anti-Pigment – za ujednačeniju i sjajniju kožu!

01.05.-11.05./20.05.-31.05.– popust 15% 12.05.-19.05.2021.– popust 30%

Proteklih mjeseci više nego ikad suočeni smo sa činjenicom koliko je zdravlje krhko i koliko brzo ga možemo izgubiti. Pandemija koronavirusa nas je naučila da prevencija život znači, a upravo je to najpotrebnija nit vodilja kada su u pitanju najčešće bolesti današnjice – kardiovaskularne i maligne bolesti.

Redovitim pregledima, tjelovježbom, pravilnom i uravnoteženom prehranom možemo značajno doprinijeti održavanju zdravlja!

DIETPHARM MAKULIN – 15.-28. 4. 2021. popust 20%

Ljudsko oko jedno je od najsavršenijih i najsloženijih organa našeg tijela. Vrlo malih dimenzija, ali s vrlo teškim zadatkom pružanja vida!

Čuvajte svoje oči uz Makulin® i osigurajte im svakodnevno njegu i potrebne hranjive sastojke.

Makulin®. Očigledno dobar.

ZA PUNO RADNO VRIJEME BEZ BOLA

Mišićno-koštana bol zahvaća sve dobne skupine i prvi je razlog bolovanja i izostanka s posla, što stvara velike ekonomske gubitkene samo za društvo nego i za pojedince. 

M.E.V. Feller Lokosol 10 mg/g gel pomoći će vam osloboditi se bola tijekom radnog vremena.

Uz analgetski posjeduje i protuupalni učinak. Diklofenak sadržan u gelu prodire u kožu, ulazi u tkiva ili zglobove te smanjuje procese koji uzrokuju bol u tkivu. M.E.V. Feller Lokosol 10 mg/g gel ublažava blagu do umjerenu bol i simptome upale kod ozljeda mekih tkiva, poput nagnječenja ili istegnuća ligamenata, tetiva i mišića te uganuća zglobova.

Proizvod mjeseca travnja je SOLGAR SELEN 100 MCG TBL A100. Pri kupnji ostvarite 10% popusta sve do kraja mjeseca.

Selen je oligoelement i snažan antioksidans nužno potreban našem organizmu, koji štiti stanice od oksidacije, usporava starenje kože, mozga i mišića, jača imunitet i prevenira kardiovaskularne bolesti. Ljudski organizam ne proizvodi selen, pa ga je potrebno unijeti prehranom i dodacima prehrani. Glavni izvori selena u hrani su meso, mesne prerađevine, riba, školjke, tjestenina, riža, kruh, žitarice, a najveći sadržaj selena pronađen je u brazilskim oraščićima.

Solgar selen sadrži mineral selen u posebnom obliku L-selenometionina koji osigurava brzu i maksimalnu apsorpciju. Selen doprinosi normalnoj funkciji štitnjače i imunološkog sustava, održavanju normalne kose i noktiju te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

SOLGAR SELEN – ANTIOKSIDANS ZA ZDRAVLJE!

Povodom Dana žena slavimo vašu kožu uz Vichy i La Roche-Posay! 

Od 8. do 10. 3. posjetite nas u Zaboku na adresi Josipa Broza Tita 2/a, gdje vas očekuju prigodni popusti na Vichy i La Roche-Posay proizvode i personalizirano savjetovanje od strane stručnih savjetnica! 

RAVNOTEŽA CRIJEVNE MIKROFLORE

Zdrav probavni sustav temelj je zdravlja cijelog organizma! Bakterije koje nazivamo „dobre bakterije“ postoje u mnoštvo sojeva.

m.e.v. Feller® Probifast daje potporu cijelom probavnom traktu dvjema bakterijskim kulturama – Bifidobacterium lactis BL-04 i Lactobacillus rhamnosus BIFOLACTMGG. Svaki od sojeva bakterije djeluje u drugom dijelu crijeva – Bifidobacterium lactis BL-04 prisutne su u donjem dijelu crijeva, a Lactobacillus rhamnosus GG u gornjem čime je omogućena potpora duž cijeloga intestinalnog trakta.

m.e.v. Feller® Probifast jedinstven je pripravak bakterijskih kultura prilagođen za djecu i odrasle. Specifičan po FAST MELT tehnologiji brzog topljenja u ustima, omogućuje jednostavnu upotrebu bez dodatnog unosa tekućine uz osvježavajući okus bobičastog voća. Zaštitu bakterijskim kulturama od želučane kiseline pruža patentirana, inteligentna ProTarget® mikroenkapsulirana tehnologija koja osigurava ciljano djelovanje te oslobađanje i kolonizaciju bakterija duž sluznice crijeva. Proizvod sadržava i vitamin D koji pridonosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Proizvod mjeseca ožujka je SOLGAR MAGNEZIJ CITRAT TBL A60. Pri kupnji ostvarite 10% popusta sve do kraja mjeseca.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića.

Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Dolazi u keliranom obliku citrata što mu osigurava maksimalnu apsorpciju i bioraspoloživost.

Smanjite grčeve, manjak energije i razdražljivost uz SOLGAR MAGNEZIJ CITRAT ZA SVAKI DAN!

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje. Sa svrhom naglašavanja važnosti kardiovaskularnog zdravlja i zdravlja dišnog sustava, kao i čimbenika rizika i prevencije, Ljekarne Švaljek sudjeluju u preventivnim i javnozdravstvenim akcijama. U Ljekarnama Švaljek možete napraviti besplatna mjerenja krvnog tlaka, glukoze u krvi, razine triglicerida i kolesterola u krvi, procjenu rizika metaboličkog sindroma te provjeru stanja astme i kronične opstruktivne plućne bolesti te saznajte kako možete utjecati na prevenciju ili kontrolu najčešćih kroničnih bolesti.