Novi proizvodi

Kompleks probavnih enzima Solgar Comfort Zone Digestive Complex napredni je kompleks probavnih enzima koji pomaže u poticanju učinkovitije i temeljitije probave. S jedanaest prirodnih enzima i uz dodatak biljnih sastojaka, Solgar Comfort Zone Digestive Complex pospješuje prirodni proces probave u organizmu, te smanjuje nadutost i mučninu.

Sastav proizvoda

1) MJEŠAVINA ENZIMA

Enzimi biljnog podrijetla koji se koriste u ovoj mješavini učinkoviti su u većem rasponu pH vrijednosti u odnosu na životinjske enzime i pomažu u probavi ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vlakana i mliječnih proizvoda.


2) BILJNA MJEŠAVINA 


KUMIN – u studiji provedenoj 2009. godine ekstrakt kumina je ublažio simptome sindroma iritabilnog crijeva kao što su bol u želucu, nadutost i prisutnost sluzi u stolici. Smatra se da također štiti debelo crijevo od karcinogena tako što smanjuje aktivnost beta glukuronidaze i mucinaze.

KOMORAČ doprinosi probavi i zdravlju probavnog trakta. Sadrži spoj anetol te smanjuje grčeve u glatkim mišićima.

KAMILICA se tradicionalno koristi za ublažavanje probavnih smetnji, čireva i grčeva. Sadrži kamazulen i bisabolol koji smanjuju upale. Stres i tjeskoba usko su povezani s probavnim smetnjama, a kamilica je poznata po svom anksiolitičkom djelovanju.

ĐUMBIR osim što štiti želučanu stijenku, đumbir ubrzava gastričko pražnjenje i pospješuje izlučivanje žuči iz žučnog mjehura te na taj način pomaže u probavi masti.

ANIS ima antioksidativni učinak koji pomaže u sprječavanju nastanka čireva štiteći sluznicu stjenke želuca te se također tradicionalno koristi u ublažavanju nadutosti. Solgar Comfort Zone Digestive Complex potražite u svim našim ljekarnama!!

SOLGAR VITAMIN B12 100 μg

Vitamin B12 je vitamin topiv u vodi, prirodno prisutan u hrani uglavnom životinjskog porijekla. Postoji u nekoliko oblika, sadrži mineral kobalt te se spojevi s aktivnošću vitamina B12 zajednički nazivaju kobalamini. 
Vitamin B12 doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Također doprinosi i smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom metabolizmu homocisteina te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

SOLGAR FOLAT 400 μg

SOLGAR FOLAT 400 μg je dodatak prehrani koji sadrži kalcijev-L-metillfolat (Metafolin®), biološki aktivan oblik folne kiseline brzo iskoristiv u tijelu.

Nedostatak folata može biti posljedica nedovoljnog unosa hrane. Folati su topivi u vodi, termolabilni i fotosenzitivni vitamini. Njihova koncentracija u hrani stoga ovisi o metodama čuvanja i kuhanja koje mogu smanjiti količinu folata (do 90 %).

Nedostatak folata može također biti posljedica smanjene apsorpcije iz hrane (npr. celijakija), određenih fizioloških uvjeta (trudnoća, dojenje i postmenopauza) ili posljedica uzimanja određenih lijekova. Folna kiselina doprinosi normalnoj sintezi aminokiselina, normalnom stvaranju krvi, normalnom metabolizmu homocisteina, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Silicol®gel

zaštitinik probavnog sustava

Poremećaji probavnog sustava vrlo često su uzrokovani iritansima, toksinima i patogenim mikroorganizmima. Kao rezultat toga, probavni sustav ne može normalno funkcionirati, što dovodi do poremećaja kao što su žgaravica, refluks i povraćanje, mučnina, bolovi u trbuhu, nelagoda, proljev i nadutost. 
Silicol®gel nudi olakšanje kod poremećaja probavnog sustava.

Silicol®gel sadrži koloidnu silicijevu kiselinu za liječenje probavnih poremećaja (žgaravice, refluksa, povraćanja, mučnine, nadutosti, bolova u trbuhu, nelagode i proljeva.

Nakon oralnog uzimanja, Silicol®gel stvara zaštitni i smirujući sloj na sluznici želuca i crijeva, sa velikom i vrlo reaktivna površinom. Vezujuća svojstva Silicol®gela “kao magnet” vežu većinu štetnih i toksičnih tvari te patogenih mikroorganizama. Također veže plinove, smanjuje višak kiseline i nadutost. Nakon pražnjenja crijeva, štetne tvari na bezopasan način se uklanjaju iz organizma.

Silicol®gel je pogodan za odrasle i djecu stariju od 12 godina koji pate od probavnih poremećaja.
 Proizvod nema poznatih nuspojava i može se sigurno koristiti zajedno s drugim lijekovima.

SOLGAR BETA GLUKAN – IMUNO KOMPLEKS

Solgar Beta glukan – Imuno kompleks je novo formulirani proizvod Solgara u kategoriji proizvoda za imunitet, koji sadrži sastojke koji prema istraživanjima pospješuju normalnu funkciju imunološkog sustava.

Ova jedinstvena kombinacija beta 1,3/1,6 glukana, bazge, Estera-C, vitamina D3 u dozi od 1000 IU, cinka, bakra i selena pomaže u održavanju funkcije imunološkog sustava tijekom razdoblja u kojima tijelo može biti podložno razvoju bolesti, kao što su npr. zimski mjeseci ili stresna razdoblja

solgar-full-spectrum-curcuminKurkumin je glavni predstavnik kurkuminoida sadržanih u korijenu kurkume (Curcuma longa).To je lipofilna molekula (topiva u mastima), polifenolne strukture i karakteristične žute boje. Kurkumin je biološki najaktivniji sastojak kurkume koji je privukao veliku pozornost uslijed brojnih istraživanja o mehanizmu njegove interakcije s organizmom.Jedan od izazova u oralnoj primjeni kurkumina je pitanje njegove bioraspoloživosti. Čak i nakon primjene visokih doza nativnog kurkumina, samo vrlo male količine dospiju do krvotoka, zbog brzog metabolizma u jetri i stijenci crijeva.Količina kurkumina koju tijelo apsorbira i zadržava je istinsko mjerilo njegove bioraspoloživosti. Istraživanja su pokazala da micelarni kurkumin u Solgar Curcuminu ima 185 puta veću bioraspoloživost i 6,8 puta bržu apsorpciju od nativnog kurkumina.Solgar Curcumin je osobito pogodan za osobe koje vode aktivan stil života, jer samo 1 kapsula dnevno daje 185 puta bolju učinkovitost.

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI:

Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa) 800 mg

Sadrži:

Ukupni kurkuminoidi 48 mg

Kurkumin 40 mg

PRIMJENA: uzima se 1 kapsula na dan, uz obrok

PAKIRANJE: 30 kapsula

solgar-botanical-female-complexSolgar Biljni Kompleks za žene, izbalansiranog sadržaja, učinkovit je u smanjenju pojave, razvoja i intenziteta simptoma menopauze.

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI (1 KAPSULA):

 • Cvijet livadne djeteline, Trifolium pratense 100 mg
 • Ekstrakt lista kadulje /4:1/ Salvia officinalis (ekvivalent 400 mg listova) 100 mg
 • Ekstrakt cvijeta hmelja (Lifenol®) Humulus lupulus (sadrži 100 μg 8-prenilnaringenina) 85 mg
 • Biljna mješavina u prahu: 50 mg
 • plod višnje, Prunus cerasus 
 • Mjehurasta haluga, As- cophyllum nodosum
 • Korijen cikle, Beta vulgaris 
 • Prah sjemenki lana, Linum usitatissimum 50 mg
 • Ekstrakt korijena sladića /4:1/, Glycyrrhiza glabra (ekvivalentno 200 mg kori- jena) 50 mg
 • Cvijet brokule u prahu, Brassica oleracea var. cy- mosa 50 mg
 • Ekstrakt korijena kurkume /4:1/, Curcuma longa (ekvivalent 200 mg korijena) 50 mg
 • Ekstrakt lista maslačka /4:1/, Taraxacum officinale (ekvivalent 200 mg listova) 50 mg
 • Suhi ekstrakt sjemenki grožđa, Vitis vinifera (sadrži 22,5 mg [90%] polifenola) 25 mg
 • Ekstrakt plodova šisandre /4:1/, Schisandra chinensis (ekvivalent 100 mg ploda) 25 mg

PRIMJENA: 1 kapsula dnevno, uz obrok

PAKIRANJE: 30 kapsula

Isolgar-natural-omega-3zvor ove omega 3 masne kiseline je alga Schizochytrium sp.

Sadrži DHA koja doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i održavanju normalnog vida.
Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg DHA. Ne sadrži šećer i sol. Pogodno za vegane. Uzima se 1 do 2 kapsule na dan, uz obrok.

SASTOJCI (u dnevnoj dozi (2 kapsule)PU*%): Dokozaheksaenoična kiselina (DHA) 200 mg

DR. STRIBOR PRIRODNA KOZMETIKA

Dr. Stribor kozmetički proizvodi nastali su doslovno ‘od nule’. Ovaj poznati hrvatski kozmetički brand spoj je osobnog iskustva i potpuno prirodnih sastojaka pomno odabranih na temelju blagotvornih svojstava koje posjeduju.

Recept nije jednostavan, ali je vrlo jasan: profesionalno ljekarničko znanje iskorišteno je kako bi se odabrali i proizveli kvalitetni prirodni sastojci, a dodatkom osobnog iskustva nastaje potpun proizvod prilagođen vašim potrebama.

Ova prirodna linija kozmetike namjenjena je svakom tipu kože, a u njenom sastavu nema sastojaka koji mogu uzrokovati preosjetljivost i naštetiti vašoj koži. Uz Dr. Stribor kozmetiku sada možete imati blistavu, zdravu i njegovanu kožu, sve ono što ste oduvijek željeli.

dr-stribor-prirodna-kozmetika

VenoMax emulgel je namjenjen za njegu nogu s poteškoćama u venskoj cirkulaciji. Pomaže kod umornih i teških nogu. Osvježava i hladi. VenoMax emulgel prodire u kožu, učvršćuje stijenke krvnih žila i povećava njihovu elastičnost. Ublažava osjećaj umora i težine u nogama (trnjenje nogu, grčevi u listovima i oticanje nogu). VenoMax sadrži saponin escin koji dokazano pomaže u prevenciji kao i u samom liječenju oboljelih vena: jača tonus oslabljenih stijenki krvnih žila,potiče vensku cirkulaciju,tonizira stjenke vena.

VenoMax kapsule su proizvod jedinstvenog sastava:

 • Trokserutin iz ekstrakta japanske sofore smanjuje osjećaj težine u nogama, bol, noćne grčeve te ublažava proširene vene. Dokazano djeluje na makrocirkulaciju (vene i limfne žile) te na mikrocirkulaciju (kapilare).
 • Ginkoflavonglikozidi i terpenski laktoni iz standardiziranog ekstrakta Ginkgo bilobe potiču krvni optok do većine tkiva i organa uključujući mikrocirkulaciju u kapilarama.
 • Aziatikozidi iz ekstrakta gotu kole smanjuju sadržaj uronske kiseline i specifičnih enzima u vezivnom tkivu i staničnoj stijenci krvnih žila čime sprječavaju nastanak venskih varikoziteta.
 • Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila.

Način primjene: 2 kapsule dnevno uz hranu

venomax-gel-i-kapsule-hamapharm

SALVIT – MAME VJERUJU, DJECA VOLE!

S ponosom Vam predstavljamo jedinstvenu liniju proizvoda Salvit tvrtke Salvus koja se, suočena s izazovima modernog vremena, osobito  posvetila istraživanju dječjih potreba tijekom različitih perioda rasta i razvoja.

Linija Salvit sadrži proizvode ciljano formulirane za specifične nutritivne potrebe, inovativnog oblika primjene koji će osigurati unos potrebnih nutrijenata na prihvatljiv i učinkovit način.

Solgar “7” je dodatak prehrani koji predstavlja novu generaciju proizvoda za zglobove.
U samo jednoj kapsuli sadržano je 7 bioaktivnih nutrijenata koji višestrukim mehanizmima ciljano djeluju na održavanje strukture zglobova i njihove normalne funkcije i omogućavaju Vam da osjetite razliku u samo 7 dana korištenja.

solgar-7

PharmaS PROBalans

PROBalansPROBalans je inovativni dodatak prehrani s visokom koncentracijom triju dobro poznatih vrsta dobrih bakterija Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, Lactobacillus casei  i dodatnom, jedinstvenom kombinacijom sastojaka za još učinkovitije sinergijsko djelovanje. Namijenjen je prirodnom uravnoteženju probave i metabolizma.

Sastojci PROBalansa:

 • Dobre bakterije mliječne kiseline – bakterije korisne za crijeva i dobre za probavu koje se uobičajeno nalaze u ljudskim crijevima
 • Hrana dobrim bakterijama – prebiotici- potiču rast korisnih bakterija mliječne kiseline
 • Vitamin B6 doprinosi normalnom metabolizmu proteina i glikogena
 • Apigenin: ekstrakt kamilice djeluje protuupalno i spazmolitski te time pomaže kod nadutosti, grčeva u crijevima i kod različitih upalnih crijevnih bolesti
 • Cink doprinosi normalnom metabolizmu i štiti stanice od oksidativnog stresa
 • Ekstrakt lista paprene metvice doprinosi uklanjanju nadutosti, grčeva u crijevima i upalnih bolesti crijeva

Prednosti su da je PROBalans pogodan za vegetarijance i vegane (kapsula biljnog podrijetla) te je povećana razina preživljavanja korisnih bakterija u crijevima (želučanootporna kapsula).

viatrombBolovi u nogama ili gležnjevima, osjećaj teških nogu, svrbež i osjećaj peckanja u nogama, noćni grčevi u nogama i “nemirne” noge simptomi su koji ukazuju na bolest vena. Ne morate uopće imati vidljive znakove bolesti kao što su sitne crvenkaste ili plavičaste kapilare ili podebljane žile (proširene vene) na nogama – problem s venama može nastupiti i prije nego što se pojave vidljivi znaci popuštanja venske cirkulacije.

Bolesti vena mogu se liječiti. U ljekarnama je dostupan bezreceptni lijek ViaTromb, liposomalni sprej s heparinom. ViaTromb je jedinstveni lijek:

 • s najvišom koncentracijom heparina na tržištu (240.000 IJ/100 g) koji se primjenjuje na koži
 • u patentiranom obliku liposomalnoga spreja, koji omogućuje odlično prodiranje u kožu
 • oblik spreja omogućuje brzu i jednostavnu uporabu, ne masti se i brzo se upija

ViaTromb bolje od drugih proizvoda pojačava mikrocirkulaciju i ublažava simptome proširenih vena: suzbija bol, smanjuje osjećaj teških nogu, smanjuje oteklinu i crvenilo.

Doziranje i način uporabe: Tri do četiri nanošenja spreja, tri puta na dan ravnomjerno po zahvaćenom području. Pripravak je bez parabena i konzervansa te je pogodan za trudnice i dojilje.