Svjetski dan hipertenzije

Hipertenzija je tiha, podmukla bolest koja godinama ne mora pokazivati nikakve simptome. Tek kada se manifestiraju oštećenja na raznim organima, najčešće na srcu, mozgu, bubrezima ili očima, zamijete se i visoke vrijednosti krvnoga tlaka. Povišen tlak godinama ne boli i ne mora pokazivati simptome. No ponekad i vrlo rano, bolesnici s povišenim krvnim tlakom osjećaju neke od simptoma hipertenzije: bol i pritisak u glavi, crvenilo lica, umor, smetenost, mučnina, pretjerano znojenje, uznemirenost, osjećaj lupanja srca, zujanje u ušima, krvarenje iz nosa, smetnje vida.

Povodom Svjetskog dana hipertenzije tijekom svibnja za Vas organiziramo brojne aktivnosti. Osim što ćemo Vam izmjeriti tlak, educirat ćemo Vas kako da ga mjerite na ispravan način i savjetovati o važnosti prevencije i kontrole krvnog tlaka.

Pri kupnji tlakomjera ostvarite prigodan popust:
MICROLIFE 2. – 31. 5. | -20 %
Pročitajte još i…

Neurodermitis

Neurodermitis – bolest današnjice NEURODERMITIS ILI ATOPIJSKI DERMATITIS je vrlo čest oblik upale kože koji se obično javlja kod osoba sklonih alergijama, a pogađa 10-20%

pročitaj više »

ORALNA HIGIJENA

Oralno zdravlje sastavni je dio općeg zdravlja i važan čimbenik ukupne kvalitete života. Samo zdrava usna šupljina omogućuje prehranu, govor i socijalni kontakt bez poteškoća.

pročitaj više »

UVA/UVB

Sunce je zvijezda poput vatrene divovske kugle oko koje se okreću Zemlja i ostali planeti. Zemlja gravitira oko Sunca i vrti se oko vlastite osi

pročitaj više »