POTPORA PRIRODNOM PROCESU CIJELJENJA RANE

Tyrosur® CareExpert gel za rane je medicinski proizvod koji potpomaže proces prirodnog cijeljenja površinskih rana/manjih opeklina (uključujući opekline od sunca). Kao aktivne komponente, Tyrosur® CareExpert gel za rane sadrži dekspantenol, alantoin i vitamin E, a formulacija na bazi hidrogela osigurava uvjete za vlažno cijeljenje.

Dekspantenol djeluje kao ovlaživač kože, sredstvo za obnavljanje/jačanje kožne barijere i stimulator procesa zarastanja te ima sposobnost hidratacije kože.

Alantoin djeluje kao sredstvo za kondicioniranje i zaštitu kože, a u literaturi se nalaze podaci o njegovom potencijalu pospješivanja zarastanja rana, djeluje na kožu umirujuće i hidratantno, stimulira diobu stanica i obnavljanje epitela, deluje adstringentno i keratolitički. Podnošljivost i sigurnost primjene

alantoina na kožu je procijenjena kao jako dobra.

Vitamin E spada u skupinu esencijalnih liposolubilnih mikronutrijenata (tokoferola i tokotrienola) s moćnim antioksidativnim svojstvima. Vitamin E poznat je i kao čistač slobodnih radikala. Zahvaljujući ovoj sposobnosti, vitamin E štiti stanične membrane i polinezasićene lipide od štetnog djelovanja oksidativnog stresa. Eksperimentalni dokazi ukazuju da vitamin E djeluje fotoprotektivno i stabilizira kožnu barijeru.

Pri kupnji ostvarite prigodan popust:

TYROSUR CAREEXPERT GEL ZA RANE 25 G 01.-31.05. | -10 %

Uzmite testere. Sudjelujte u nagradnom darivanju!