Solgar

solgar_logoAko govorimo o vitaminima i mineralima, onda je, kako u cijelom svijetu, tako i u našim ljekarnama SOLGAR apsolutni izbor broj jedan.

 

 

 

 

solgarSolgar Vitamin&Herb vodeći je autoritet u nutricionističkoj znanosti, tehnologiji i edukaciji. Za razliku od drugih u toj grani industrije koji slijede modu, Solgar je vođen isključivo znanošću o nutricionizmu. Solgar su 1947. osnovali dvojica farmaceuta i jedan liječnik – Nat Colby, mag. pharm, Mike Goldfarb, mag. pharm. i dr. Carl Zoll. Oni su dijelili zajedničko mišljenje da prehrana ima ključnu ulogu u očuvanju zdravlja te uvidjeli da je za njegovo postizanje potrebno uzimati prirodne vitaminske i mineralne dodatke. Na čelu tima zaduženog za razvoj novih proizvoda je dr. Richard Passwater, vodeći nutricionistički znanstvenik kojeg prati tim vrhunskih biokemičara, nutricionista i istraživača. Oni su garancija da se Solgarove napredne formulacije temelje na znanosti, najnovijim istraživanjima i tehnologijama. Osim izoliranja i otkrivanja novih sastojaka i spojeva, validiraju se i nove analitičke metode, izrađuju probne serije proizvoda i provode testovi stabilnosti i sigurnosti proizvoda.

Solgar ima izuzetno visoke standarde kvalitete. Vrhunski opremljeni laboratoriji za kontrolu kvalitete provode unutar kuće najstrože sustave kontrole, kojima se proizvodi provjeravaju na svakom koraku – od sirovina do gotovog proizvoda. Svi materijali koji ulaze u postrojenja podvrgavaju se strogo utvrđenim testovima da bi se utvrdila njihova najviša kvaliteta. Koriste se samo najkvalitetnije sirovine, na svakoj seriji sirovine provodi se čitav niz mikrobioloških i kemijskih testiranja da bi se ocijenile čistoća, jakost i osobine svakog sastojka, a u testiranjima se primjenjuju posljednja znanstvena dostignuća.

Biljni materijal za proizvodnju pažljivo se odabire između biljaka koje rastu samoniklo u prirodi ili su brižno uzgojene na posebnim poljoprivrednim farmama, poštuje se geografsko podrijetlo i dokaz autentičnosti vrste. Solgarova proizvodna postrojenja u potpunosti su suvremena po dizajnu i funkciji, zadovoljavaju najviše standarde koji se traže za strojeve, procedure, filtriranje zraka, pročišćavanje vode, očuvanje okoline i kontrole kvalitete. Neke od istaknutih vrijednosti:

  • Solgarovi proizvodi pogodni su i za vegetarijance i vegane, te kosher. Solgar je prvi u svijetu predstavio vegetarijanske kapsule u potpunosti izrađene od biljne celuloze.
  • Ne sadžre nikakve boje, konzervanse, škrob ni šećer. Uglavnom su i bez kvasca, kukuruza, soje, pšenice, glutena. Iz svojih formula nastoje što je više moguće eliminirati alergene.
  • Ne koriste se genetski modificirani sastojci (GMO)
  • Ne provode se istraživanja na životinjama.
  •  Prvi su primijenili oblaganje tableta prirodnim sredstvom koje poboljšava raspadljivost i rastresitost, što omogućuje bolju apsorpciju nutrijenata.
  • Biljni materijal se prije kapsuliranja miješa s posebnom smjesom antioksidansa PhytO2X koja spriječava oksidaciju i čuva svježinu sirovina.
  • Koriste se prirodne mješavine nutrijenata kojima je tako povećana bioraspoloživost i apsorpcija.
  • Kod nekih proizvoda koriste super naprednu, zaštićenu Nutri-Nano tehnologiju gdje su čestice nano veličine te im je tako i do tri puta povećana bioraspoloživost, apsorpcija i učinkovitost.
  • Koriste tamne, staklene, 100% reciklirajuće bočice koje čuvaju kvalitetu proizvoda.

Sve Solgarove proizvode registrirane u RH možete pronaći na policama naših ljekarni uz stručan i koristan savjet. Često organiziramo u našim ljekarnama i mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa organizma te tako primjenjujemo i individualni, najbolji pristup vašim potrebama. Za više informacija o svakom proizvodu, Solgar kvaliteti i osvojenim nagradama za kvalitetu, posjetite www.solgar.hr.