Mozaik zdravlja s Vašim ljekarnikom

Dragi pacijenti,

u Vašoj ljekarni možete napraviti niz kontrolnih mjerenja kako bi što lakše kontrolirali i, uz savjet naših stručnjaka, unaprijedili svoje zdravlje. Želimo posebno vrijeme posvetiti samo Vama i pomoći Vam u svim Vašim nedoumicama kako bi zajedno došli do zdravlja!

salvus-kutak

Očekuje Vas besplatno:

 1. Određivanje razine glukoze u krvi
 2. Određivanje razine triglicerida u krvi
 3. Određivanje razine ukupnog kolesterola u krvi
 4. Mjerenje krvnog tlaka
 5. Savjetovanje i procjena rizika kod metaboličkog sindroma
 6. Određivanje tjelesne težine i indeksa tjelesne mase
 7. Upitnik o kontroli astme (engl. ACT – Asthma Control Test)
 8. Mjerenje vršnog protoka zraka u izdisaju (engl. PEF – Peak Expiratory Flow)
 9. Provjera inhalacijske tehnike kod bolesnika koji koriste inhalacijske lijekove suplementacije
 10. Potpora i savjetovanje u procesu ljekarničke skrbi ležećih i inkontinentnih pacijenata
 11. Nutricionističko savjetovanje

Očekuju Vas Vaši ljekarnici i farmaceutski tehničari kako bi svojim znanjem i iskustvom mogli brinuti o Vašoj sigurnosti te sudjelovati u prevenciji i kontroli rezultata Vašeg liječenja.

Vaš se ljekarnički tim može pobrinuti za unaprjeđivanje ishoda Vaše terapije i postizanje terapijskih ciljeva, za praćenje, izbjegavanje ili smanjivanje nuspojava lijekova kao i za izbjegavanje interakcija, terapijskog dupliciranja ili pojave alergija. Ljekarnik ima znanje i kompetencije da skrbi nad pridržavanjem terapijskih protokola te da u dogovoru s Vama i Vašim liječnikom provodi preventivne mjere očuvanja i zaštite Vašeg zdravlja ili kontrole Vaše kronične bolesti.

Mjerenja i savjetovanja se vrše u za to određenom odvojenom prostoru, gdje je zaštićena Vaša privatnost.

Za sva mjerenja u ljekarnama koja uključuju uzimanje kapilarne krvi kao uzorka, idealno je da dođete natašte, što znači: 12 sati bez hrane, napitaka i cigarete te 24 sata bez konzumacije alkoholnih pića. Vodu možete neograničeno konzumirati, ali ne i nezaslađenu kavu, čaj i sokove. Redovitu terapiju treba uvijek popiti. Ako niste u mogućnosti doći natašte, treba proći najmanje 2 sata od zadnjeg obroka do mjerenja u ljekarni.

Sve rezultate Vaših mjerenja i kontrolnih testova upisat ćemo u Vašu Knjižicu pacijenta koju možete ponijeti sa sobom.

Sva mjerenja i “screeninzi” izvršeni u ljekarni su orijentacijska te nipošto ne mogu zamijeniti precizna laboratorijska mjerenja u svrhu postavljanja dijagnoze i procjene Vašeg kliničkog statusa.

Na putu prema terapijskom cilju neke će vrijednosti imati značajan utjecaj na tijek skrbi i liječenja. Primjetimo li značajnija odstupanja od referentnih vrijednosti, uputit ćemo Vas Vašem liječniku na dodatno savjetovanje i korekciju terapije.

Provjerite svoj status već danas i raspitajte se u Vašoj ljekarni kada je moguće koristiti ove usluge!

Mi brinemo o Vašem zdravlju!

Ljekarna Švaljek, Vaša ljekarna