VENSKA CIRKULACIJA 15.5.-14.6.2014.


plakat vene_webProširene vene najčešće su oboljenje nogu kojim je zahvaćeno oko četvrtine čovječanstva. Osobe s proširenim venama često se žale na “umorne i teške noge”, bolove u potkoljenicama, oticanje nogu. U poremećaje venske cirkulacije spada i problem hemoroida. Hemoroide se opisuje kao proširene vene analnog područja. Svrbež, osjećaj pečenja, vlaženje, bolovi ili krvarenje u predjelu čmara su česti simptomi vezani za zastoj krvi u tim malim kožnim venama.
Čimbenici rizika mogu biti genetski, hormonski poremećaji, dugo stajanje ili sjedenje, visoka tjelesna težina, dugotrajno izlaganje povišenoj temperaturi, podizanje teških tereta, spuštena stopala, visoke potpetice, dugotrajno sjedenje s prekriženim nogama…

Najbolji učinci postižu se primjenom peroralnih oblika, ali i nanošenjem  preparata u obliku gela, kreme izvana, na područje oboljelih vena ili čepića.

Naše preporuke su:

SOLGAR HY- BIO TABLETE na bazi bioflavonoida koji daje odlične rezultate u zaštiti i normalnoj funkciji stijenka krvnih žila. Vitamin C pridonosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju vena i kapilara dok citrus bioflavonoidi povećavaju koncentraciju vitamina C unutar stanica.

VENOMAX EMULGEL namijenjen je za njegu nogu s poteškoćama u venskoj cirkulaciji. Pomaže kod umornih i teških nogu, osvježava i hladi, ublažava trnjenje nogu, grčeve u listovima i oticanje nogu.

SUPPOSITORIA HEMOROIDALES- prirodni čepići protiv hemoroida sa tri aktivne biljne komponente: eterično ulje čempresa, ekstrakt nevena i gospine trave, djeluju vazokonstriktorno, zaustavljaju krvarenje, antibakterijski, protuupalno te pospješuju zacjeljivanje.

Od 15.05.-14.06. u Ljekarnama Švaljek povodom mjesečne kampanje iskoristite popust -10% na VenoMax i Hy Bio te -15% na prirodne čepiće protiv hemoroida.