Tetrizolinklorid otopina, bez konzervansa, namijenjene su uklanjanju crvenila i dekongestiju sluznice oka, kod nadražaja i crvenila koji nisu uzrokovani infekcijom, nego su posljedica: iritacije zbog npr. dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti, alergijske reakcije oka npr. sezonska alergija, alergija na pelud. Proizvod je bezreceptni lijek i dolazi u obliku kapi za oko u bočici od 10 ml s pumpicom za kapanje. Rok trajanja je 28 dana nakon prvog otvaranja.

Doziranje
  • Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina – Ako nije drugačije propisano, ukapati jednu kap u svako oboljelo oko 2 do 3 puta na dan. Primjena lijeka dulja od 72 sata dozvoljena je samo pod liječničkim nadzorom.
  • Djeca u dobi između 2 i 12 godina – Primjena ovog lijeka u djece između 2 i 12 godina ne preporučuje se bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.
Informacija za korisnike kontaktnih leća

Ako je prisutna bolest oka, ne bi trebalo nositi leće.

Ako je u posebnim slučajevima dozvoljeno nošenje kontaktnih leća, one moraju biti uklonjene prije
ukapavanja lijeka. Leće se mogu ponovo staviti 15 minuta nakon ukapavanja lijeka.

KontraindikacijeViset 0,5 mg/ml kapi za oko, otopina se ne smije primjenjivati u bolesnika: s preosjetljivosti na djelatnu tvar ili neku od pomoćnih tvari, s glaukomom uskog kuta, s teškim kardiovaskularnim bolestima (npr. koronarna bolest srca, povišeni krvni tlak), s feokromocitomom, s hiperplazijom prostate , s poremećajima metabolizma (npr. hipertireoza, dijabetes, porfirija), koji se liječe inhibitorimamonoaminooksidaze (MAO inhibitori), tricikličkim antidepresivima ili drugim lijekovima koji mogu povisiti krvni tlak, u djece mlađe od 2 godine