VITAL PLUS ACTIVE

vital plus

Vital plus active proizvodi namijenjeni su brizi za vlasište i kožu lica bilo da se radi o suhoj, normalnoj, mješovitoj, masnoj ili osjetljivoj koži lica te različitim problemima vlasišta (prhut, seboreja, ljuskanje, crvenilo…).

Za održavanje zdrave kože tokom godina, trebalo bi koristiti funkcionalne tretmane koji omogućuju aktivnu regeneraciju stanice, pravilnu hidrataciju i prehranu te efikasnu zaštitu. Istraživački laboratoriji Vital plus  realizirali su specifične tretmane za lice, odabirući visoko funkcionalne aktivne sastojke, ali imajući u vidu i dodatne materije koje su baza u kojoj se rastvaraju aktivne tvari.

DERMOKOZMETIČKI PROIZVODI U KONCENTRIRANIM KAPIMA – inovativni tretmani

Vital plusVital plus je realizirao formulu proizvoda u koncentriranim kapima koje predstavljaju inovativni tretman koji duboko prodire u kožu da bi se održala korektna kožna trofija, unoseći funkcionalne aktivne tvari koje djeluju kao podrška normalnom fiziološkom slijedu koji se odvija u kožnom sloju. Cilj je poboljšati i usporiti starenje kože preko tri osnovne funkcije koje su joj potrebne: prehrana, zaštita i obnova. Ta tri uvjeta daju koži potrebnu aktivnost kako bi zaštitili sve dermokutane funkcije tokom godina.

Tretmani u kapima primjenjuju se ujutro i navečer, nanoseći kapi na lice, vrat i dekolte, uz blagu masažu sve do potpunog upijanja. Koncentrirane kapi se također mogu koristiti u kombinaciji sa drugim kozmetičkim preparatima u vidu kreme i na taj način potenciraju njihovu funkcionalnost. Prije bilo kakve primjene, preporučuje se čišćenje lica kako bi se poboljšao efekt dermoaktivnog tretmana.

Tretmani plus active su mikrobiološki ispravni, klinički i dermatološki ispitani, aktivne tvari su biljnog podrijetla i u ponudi su isključivo u ljekarnama.

EKSKLUZIVNA USLUGA U LJEKARNAMA

Vital plus pruža klijentima ljekarne stručnjaka “dermokonsultanta” koji će dati stručne savjete i informacije o procesu staničnog starenja kože i također informacije o svim aspektima zdravlja i higijene koje zahtjeva određeni tip kože i vlasište. Potrošači često nisu pravilno informirani o funkcijama kozmetičkih tretmana, ni o strukturi i funkciji kože. Tretmani uvijek trebaju biti prilagođeni karakteristikama kože (aktivnost lojnih žlijezda, hidratacija, epidermalna debljina, obnavljanje stanica). Analiza vlasišta mikrokamerom  dostupna je i u našim ljekarnama uz savjetovanje stručnjaka.

Pročitajte još i…

EUCERIN ATOPICONTROL

Eucerin AtopiControl je linija dermokozmetičkih proizvoda za njegu atopične i suhe kože sklone iritacijama u fazi u kojoj simptomi nisu vidljivi te fazi izbijanja osipa.

pročitaj više »

AMINOGENESIS

Aminokiseline su osnovni elementi građe svake strukture unutar kože. Osnovni proteini kože, poput kolagena, elastina, lipida i svih staničnih tkiva, izgrađeni su upravo od aminokiselina.

pročitaj više »