Uvjeti korištenja i privatnost

Uvjeti korištenja

Poštovani!

Izuzetno nam je drago što ste pristupili službenim stranicama Ljekarni Švaljek. Pristupom i pregledom ovih internetskih stranica obvezujete se prihvatiti pravila i uvjete korištenja istih te to činite na vlastitu odgovornost. Ljekarne Švaljek ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakve posljedice nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja istih.

Sadržaj ovih internetskih stranica izrađen je u dobroj vjeri i služi isključivo u svrhu informiranja. Ljekarne Švaljek ne jamče potpunost i pravodobnost svih informacija sadržanih na ovim stranicama, a jednako tako ne jamči potpunost i pravodobnost sadržaja internetskih stranica na koje ove internetske stranice upućuju. Ljekarne Švaljek zadržavaju sva prava da prema vlastitom sudu, u svakom trenutku kao i bez prethodne obavijesti nadopuni, izmijeni ili ukloni bilo koji od sadržaja te uvjete pristupu i korištenju ovih internetskih stranica.

Svi sadržaji smiju se kopirati samo za osobnu uporabu i nekomercijalne svrhe uz poštovanje svih autorskih prava. Za svako objavljivanje, prenošenje, javno prikazivanje ovih internetskih stranica u druge svrhe, osim dozvoljenih, potrebno je zatražiti pismeno dopuštenje Ljekarni Švaljek kao i drugih vlasnika autorskih prava. Izričito se zabranjuje svako drugo kopiranje, mijenjanje dijelova sadržaja te korištenje ovih internetskih stranica za druge svrhe osim dozvoljenih. Izričito se zabranjuje neovlašteni pokušaj izmjene podataka, zaobilaženje i zanemarivanje sigurnosnih postavki kao i korištenje ovih internetskih stranica suprotno njihovoj namjeni.

Pravila o privatnosti (politika zaštite osobnih podataka)

Zdravstvena ustanova Ljekarne Švaljek
Kralja Tomislava 24, 49246 Marija Bistrica
OIB:55832250129

O pravilima privatnosti

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako ZU Ljekarne Švaljek (dalje u tekstu: ZU Ljekarne Švaljek, voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na stranici www.ljekarnesvaljek.com i www.svaljek.hr.

ZU Ljekarne Švaljekkao pružatelj usluga web stranice www.ljekarnesvaljek.com i www.svaljek.hr je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.
U pogledu osobnihpodataka koje prikupljamo,ZU Ljekarne Švaljek je “voditelj obrade” vaših osobnih podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke:ZU Ljekarne Švaljek
Adresa: Kralja Tomislava 24, 49 246 Marija Bistrica
Telefonski broj: 049/469-593
E-pošta: dpo@svaljek.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za klub vjernosti, kada kontaktirateslužbu za kupce, kada sepretplatite na naš newsletter, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacijeo našoj robi i uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo putem video nadzora.

U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebatćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to kada se pridružujete klubu vjernosti ili da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti ZU Ljekarne Švaljek i/ili našipouzdani partneri.

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje ponekad prikupljamo od korisnika putem web stranice su sljedeće: ime i prezime, adresa, ili druge informacije koje prikupljamo o Vama u ZU Ljekarnama Švaljek ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte.
Uz gore navedene prikupljamo i podatke koji se koriste isključivo u cilju obavljanja osnovne djelatnosti ZU Ljekarne Švaljek kao što su: ime i prezime korisnika, datum rođenja, OIB, broj osobne iskaznice, broj zdravstvene iskaznice, spol, kontakt podaci (adresa, broj telefona, e-mail) te drugi ljekarnički podaci koji su nužni za ispunjenje obveze ZU Ljekarne Švaljek prema korisnicima zdravstvenih usluga.

Kada podatke prikupljamo putem video nadzora, to radimo u skladu sa zakonskimodredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i naših suradnika, zaštitili vašu i imovinu ZU Ljekarne Švaljek te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od ZU Ljekarni Švaljekzatražiti sljedeće:

      da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

  • ZU Ljekarne Švaljek možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podatakačuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

         da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo

  • Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

         zatražiti ispravak pogrešnih podataka

  • Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

         zatražiti brisanje osobnih podataka

  • Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, ZU Ljekarne Švaljekbi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi ZU Ljekarne Švaljek mogla ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

         Ograničavanjepristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama)u određenim procesima ili u potpunosti

  • Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradipo osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

         podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom.

         zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

  • Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obradeprijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenjaod strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

DA li ZU Ljekarne Švaljek razmjenjuju podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je ZU Ljekarnama Švaljek važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Kao što znate, ZU Ljekarne Švaljek rade zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštiteu skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za ZU Ljekarne Švaljek mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Koliko dugo ćemo zadržati vaše osobne podatke?

ZU Ljekarne Švaljek neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. ZU Ljekarne Švaljek će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka, posebno uzimajući u obzir zastarne rokove za pokretanje sudskih postupaka.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnjuu ZU Ljekarnama Švaljek, ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji supotrebni za pravilnuobradu vaše kupnje. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdaneplatne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obradeće zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem osoblju (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.) , direktno u ZU Ljekarna Švaljekili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno zarješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravakitd).

www.ljekarnesvaljek.com web stranice

Vaši podaci mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta web stranici voditelja obrade. Podaci ćese obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenjeankete zadovoljstva korisnika, itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u tom trenutku, budite slobodni o tome nas izvijestiti. Vaše odbijanje neće utjecati na kvalitetu i izvršavanje naših usluga prema Vama.

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao “kolačiće”.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se rezultati koji su relevantni za vas.

Koristimo sljedeće kolačiće:

1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati u nekim slučajevima,

2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda ,

3) korisničke sigurnosne kolačiće koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja,

4) kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flashplayer, za trajanja pregleda,

5) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda,

6) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda (ili malo duže),

7) kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže,

8) kolačiće dodataka društvenih mreža namijenjene praćenju,

9) promidžbene kolačići trećih strana te

10) analitičke kolačiće .

Kolačićima pohranjenima na računalu možete pristupiti kada posjetite našu web stranicu ili otvorite e-mail koji ćemo vam poslati. Ako želite izbrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, molimo pogledajte vaš preglednik pod upute te kliknite na izborniku “Pomoć”.

Obrađujemo kolačiće samo uz vaš pristanak. Možete prihvatiti, prihvatiti djelomično ili odbiti korištenje kolačića, samo provjerite postavke u vašem pregledniku. Međutim, napominjemo kako neke od značajki naše web stranice možda neće funkcionirati bez kolačića. Tražeći suglasnost predstavit ćemo svrhu u koju ćemoobrađivati ovu vrstu informacija te ćemo vas obavijestiti o vašim pravima.

Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravilima o korištenju kolačića (cookies).

Druge web stranice

www.ljekarnesvaljek.com web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.
Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Marketing

ZU Ljekarne Švaljek želio bi vam poslati informacije o našim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Međutim, marketinški materijal dopušteno nam je slati samo ako se vi odluče za to te nam date privolu. Imajte na umu da čak i ako ste pristali primati naše marketinške poruke, možete u bilo kojem trenutku odustati od primanja marketinških poruka. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, molimo vas izaberitetu opciju na kraju naše marketinške poruke(e-mail/newsletter) ili nam pošaljite mail na dpo@svaljek.hr.

Stupanja na snagu

Ovo pravila stupaju na snagu 25. svibnja 2018., a objavit će se na web stranici.