O nama

ZU Ljekarne Švaljek je zdravstvena ustanova sastavljena od 21 ljekarničke jedinica. Ljekarna Švaljek u Mariji Bistrici počela je svojim radom 1997. godine te postala Ustanova 1998. godine, kada je toj ljekarni pridružena još jedna ljekarnička jedinica – Ljekarna Lobor. Zatim je uslijedilo otvaranje ljekarničkih jedinica u Krapinsko-zagorskoj županiji – Donja Stubica, Mihovljan, Novi Golubovec, Budinščina, Bedekovčina i Zabok te jedne ljekarne u zagrebačkoj županiji – Ljekarna Posavski Bregi pored Ivanić-Grada. Godine 2015. Ustanovi je pripojeno još 6 novih jedinica iz različitih dijelova Hrvatske – Dežanovac, Karlobag, Lički Osik i Udbina te zagrebačke jedinice – Ljekarna Zagreb Vrapče i Ljekarna Zagreb Sveta Klara, a 2018. i dvije ljekarničke jedinice u Biogradu na Moru te smo tako proširili svoje djelovanje i na Zadarsku županiju. Godine 2021. Ustanovi je pripojena ljekarnička jedinica s područja Primorsko-goranske županije – Ljekarna Njivice na otoku Krku, , a 2022. još 2 nove jedinice s područja Ličko-senjske županije – Donji Lapac i Korenica te treća jedinica u Biogradu na Moru.

Naš ljekarnički tim je izuzetno stručan i svojim savjetom uvijek na usluzi pacijentima i svima Vama koji brinete o svom zdravlju. Stalnim stručnim usavršavanjem kroz razna predavanja i seminare nastojimo uvijek biti u toku s novim istraživanjima u zdravstvu i upoznati s novim proizvodima i lijekovima, koji se svakodnevno pojavljuju na našem tržištu.

Naše ljekarne prepoznatljive su izgledom, načinom izlaganja te izuzetnim trudom oko organizacije dodatnih specijaliziranih savjetovanja, promocija, zdravstvenih kampanja te javnih predavanja. Ulažemo mnogo truda u marketing te organizacijom mjesečnih kampanja i predavanja, aktivnom distribucijom edukativnih materijala i stalnim prisustvom s člancima o zdravlju u tiskovinama, na Facebook, Instagram i web stranici, pokušavamo poboljšavati naše javnozdravstveno djelovanje, brigu o prevenciji, zdravlju i našim pacijentima.

Dva puta godišnje izdajemo i naš katalog Slagalica zdravlja i ljepote u kojem brojnim savjetima želimo pomoći mladim roditeljima u njihovoj najzahtjevnijoj ulozi koju nosi roditeljstvo te pokušavamo uvijek biti na usluzi našim najstarijima – umirovljenicima, organizirajući posebne pogodnosti za njih, dodatna savjetovanja i mjerenja kojima im omogućavamo kontinuiranu provjeru zdravstvenog statusa.

Kroz individualan pristup svojim pacijentima u sklopu Mozaika zdravlja s vašim ljekarnikom, nudimo određivanje razine glukoze u krvi, određivanje razine triglicerida i ukupnog kolesterola u krvi, mjerenje krvnog tlaka, savjetovanje i procjenu rizika od metaboličkog sindroma, određivanje tjelesne težine i indeksa tjelesne mase, mjerenje vršnog protoka zraka u izdisaju te ispitivanje razine kontrole astme, provjeru inhalacijske tehnike kod bolesnika koji koriste inhalacijske lijekove, potporu i savjetovanje u svim područjima ljekarničke skrbi.

U našim ljekarnama očekuje Vas stručan i pristupačan tim ljekarnika. Brinemo o unaprjeđenju ishoda Vaše terapije i postizanju terapijskih ciljeva, praćenju, izbjegavanju i smanjivanju nuspojava i interakcija. Naši ljekarnici i farmaceutski tehničari žele svojim znanjem i iskustvom brinuti o Vašoj sigurnosti te sudjelovati u prevenciji i kontroli Vašeg liječenja.

Mi brinemo o Vašem zdravlju!

Ljekarna Švaljek – Vaša ljekarna