Search
Close this search box.

Aqua Maris sprejevi za nos: Prvi medicinski proizvodi na svijetu dokazano bez mikroplastike!

Aqua Maris ispire čestice virusa, bakterija i nečistoće iz nosa te se zahvaljujući svojoj učinkovitosti nametnuo kao lider među sprejevima za nos na hrvatskom, ali i mnogim svjetskim tržištima. Riječ je o jedinim sprejevima za ispiranje nosa u potpunosti baziranima na morskoj vodi iz Jadrana. Uz obilje korisnih minerala i oligoelemenata, ona sadrži više iona natrija, kalcija i magnezija nego druga mora i oceani, pa su Aqua Maris sprejevi izrazito blagotvorni za zdravlje nosne sluznice i dišnih puteva.

No ponekad nije važno samo ono čega u proizvodu ima, već i ono čega nema!

Naime, Aqua Maris sprejevi prvi su medicinski proizvodi na svijetu koji dokazano ne sadrže mikroplastiku.

Mikroplastika označava male dijelove plastičnih materijala veličine do 5 mm koji se nalaze svugdje oko nas. Dokazano je da se talože i skupljaju u morima i oceanima, na tlu i u zraku, a mi ih, ni ne znajući, svakodnevno udišemo i unosimo u organizam. Procjenjuje se da dnevno udahnemo više od 7000 čestica mikroplastike, što može postati problem obzirom da mikroplastika sadrži nestabilne kemijske spojeve poput benzena, polistirena i fenola te predstavlja idealnu podlogu za razvijanje bakterijskog i rast patogenih mikroorganizama i parazita. Iako je znanost tek posljednjih godina počela istraživati štetne utjecaje mikroplastike za ljudsko zdravlje, znamo da ona nije biorazgradiva uslijed čega zaostaje u našim tkivima i potencijalno može uzrokovati mehaničke ozljede pluća i crijeva.  Uz to, dokazana je njena prisutnost u ljudskoj jetri, bubrezima pa čak i posteljici. 

Upravo zbog sve aktualnijeg i gorućeg problema (mikro)plastike, potrebno je obratiti pozornost na sastav proizvoda koje koristimo i potražiti oznaku „bez mikroplastike“.

Dobra je vijest da u Aqua Maris sprejevima mikroplastike dokazano nema, nikad je nije bilo i nikad je neće biti!

Aqua Maris koristi najmoderniju tehnologiju kako bi svojim korisnicima ponudio savršeno čistu morsku vodu Jadrana sa svim njenim dobrobitima. Morska voda crpi se na posebnoj lokaciji u sklopu NP-a Sjeverni Velebit, na dubini većoj od 20 metara, a kroz brojne faze filtriranja uklanjaju se sve nepoželjne čestice – pa tako i najsitnije čestice mikroplastike. Zahvaljujući strogo kontroliranom procesu proizvodnje, nadležno notificirajuće tijelo u EU dodijelilo je Aqua Maris sprejevima za nos oznaku bez mikroplastike, čime su postali prvi medicinski proizvodi na svijetu za koje je dokazano da ne sadrže mikroplastiku.

Pri kupnji ostvarite prigodan popust:

AQUA MARIS (Baby sprej, Clean 50 ml, Clean 125 ml i Hypertonic) 1. – 31. 12. | -10 %

Uzmite edukativne letke. Sudjelujte u nagradnom darivanju!