Search
Close this search box.

Zimska čarolija bez grlobolje

Zimski mjeseci otvaraju vrata mnogim divnim aktivnostima na svježem zraku, pružajući nam priliku za uživanje u trenucima poput planinarenja, uživanja u snježnim radostima ili opuštajuće šetnje. No, uz sve te radosti, dolazi i sezona prehlada i virusa, koje često remete naše planove i smanjuju uživanje u omiljenim aktivnostima.

Jedan od najčešćih simptoma infekcija koji nas češće pogađaju tijekom hladnih mjeseci je grlobolja, često uzrokovana različitim virusima. To može biti izazovno, pogotovo ako želimo u potpunosti iskoristiti zimsku sezonu. Međutim, ne brinite – postoji pouzdan saveznik koji će vam pomoći brzo se osloboditi grlobolje i vratiti se uživanju u slobodnom vremenu.

Grlobolja, često prvi simptom virusne infekcije poput gripe, prehlade i Covida, može započeti laganim osjećajem grebanja u grlu, koji se s vremenom može pogoršati, otežavajući gutanje i uzrokujući bol. Stoga je ključno početi s liječenjem što je prije moguće.

Liječenje grlobolje najčešće ne zahtjeva posjet liječnika. Obližnja ljekarna je mjesto gdje možete potražiti lijek koji će vam pomoći u liječenju grlobolje. Ljekarnici znaju da je pri izboru lijeka za liječenje grlobolje, važno odabrati lijek koji će djelovati na sve simptome grlobolje i uzročnike infekcije. Većina lijekova sadrži djelatne tvari koje osiguravaju rješenje za samo neke od navedenih simptoma grlobolje. Septolete duo pastile i sprej jedine nude trostruki učinak – ublažavaju bol, smanjuju upalu i djeluju na uzrok infekcije (viruse, bakterije i gljivice).

Zašto odabrati Septolete duo?

Septolete duo sadrže benzidaminklorid koji pripada skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova koji djeluju tako da ublažavaju bol i smanjuju simptome upale (crvenilo i otok). Septolete duo pastile i sprej djeluju brzo – već za manje od 15 minuta osjetit ćete olakšanje, a njihov dugotrajan učinak traje više od 3 sata, što je potvrđeno i provedenim ispitivanjima.

Kod upaljenog i bolnog grla nije važno samo ukloniti bol već i smanjiti upalu. Ako se uzrok ne liječi, infekcija se može proširiti te dovesti do pogoršanja simptoma. Ukoliko je grlobolja jakog intenziteta, traje dulje od tri dana i popraćena je visokom temperaturom, potrebno je obratiti se liječniku.

Antiseptici su spojevi koji djeluju na mikroorganizme, uzročnike infekcije. Septolete duo sadrže antiseptik cetilpiridinijev klorid koji djeluje na uzročnike infekcije, viruse (poput SARS-Cov-2 i influenza virusa) bakterije i gljivice.

Septolete duo će Vašem grlu osigurati široku zaštitu u svim fazama grlobolje djelujući istovremeno na bol, upalu i uzrok infekcije. Namijenjene su djeci od 6. godine života i odraslima. Obzirom da ne sadrže šećer i gluten mogu ih primijeniti i osobe sa šećernom bolešću te osobe osjetljive na gluten.

Septolete duo pastile dolaze u tri okusa – eukaliptus, med i limun i bazga i limun – pružajući vam mogućnosti odabira okusa koji vam najviše odgovara. Ako više preferirate oblik spreja, Septolete duo sprej idealan je izbor za vas.

Septolete duo pastile dolaze u tri okusa – eukaliptus, med i limun i bazga i limun – pružajući vam mogućnosti odabira okusa koji vam najviše odgovara. Ako više preferirate oblik spreja, Septolete duo sprej idealan je izbor za vas.

Septolete duo sprej osigurava brojne prednosti:

  • trostruki učinak – ublažava bol, upalu i djeluje na uzročnike
  • kratka mlaznica sa širokim raspršivanjem – prekriva područje cijele usne šupljine tj. sva mjesta gdje se nalaze mikroorganizmi uzročnici infekcije
  • mlaznica je fiksna – nije potrebno dodatno namještanje
  • plastično pakiranje s pokrovom – može biti uvijek uz Vas – idealno za korištenje u pokretu.

U slučaju bolnog grla važno je sveobuhvatno liječiti grlobolju. Septoletama duo prepustite borbu s grloboljom, a Vi uživajte u radostima koje nam donosi zima.
U slučaju da se nakon 3 dana ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije, potrebno je potražiti savjet liječnika.

Uzmite edukativne letke. Sudjelujte u nagradnom darivanju!