Tema mjeseca travnja

WAYA – SPECIJALIST ZA ZDRAVLJE PROBAVE

Svjedočimo činjenici kako moderno vrijeme nameće ubrzani tempo života, zbog čega ljudi ne posvećuju dovoljno vremena sebi, zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti i malim stvarima koje ih vesele. To za sobom povlači povećanu količinu stresa koja svakako utječe na kvalitetu života i na zdravlje. U cjelokupnom začaranom krugu posebno se ističe probavni sustav, za koji je iznimno važno da bude zdrav i „u pogonu“, a razloga je nebrojeno mnogo.

Veliku ulogu u osiguravanju dobre probave ima crijevna mikroflora. Regulirana, dobra probava jako je bitna za zdravlje jer upravo probavni sustav omogućuje opskrbu tijela hranjivim tvarima i iz tijela uklanja nepotrebne tvari.

U crijevima se također nalazi čak 70 % stanica našega imunološkog sustava, stoga je ravnoteža u crijevima iznimno važna za pravilan rad imunološkog sustava. Kada probavni procesi ne teku onako kako bi trebali, mogu se pojaviti probavne tegobe, koje znaju biti vrlo neugodne.

WAYA®, kao specijalist za zdravlje probave, donosi rješenja za neke od najčešćih gastrointestinalnih problema, kao što su proljev, zatvor i želučane tegobe.

Proljev je najčešće posljedica akutne infekcije probavnoga sustava, koja može biti virusnog i bakterijskog porijekla, trovanja hranom ili se može javiti kao nuspojava uzimanja antibiotika.
Pri pojavi proljeva preporučuje se što prije uzeti proizvode s korisnim mliječnokiselinskim bakterijama, no treba izabrati dokazano učinkovite mliječnokiselinske bakterije i u dovoljnoj količini.

Svjetske smjernice preporučuju Lactobacillus rhamnosus GG kod akutnih proljeva, za sprječavanje proljeva kod uzimanja antibiotika i kod održavanja crijevne mikroflore.

Waya® Biotic proizvodi sadrže najistraženiju mliječnokiselinsku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG za uravnoteženu crijevnu mikrofloru.

Novi proizvod WAYA® Biotic D3 kapsule sadrži kombinaciju korisne mliječnokiselinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG i vitamin D3 za cjelovitu brigu za zdravlje crijeva i zdrav imunološki sustav.

Uz samo jednu kapsulu dnevno istovremeno ćete se pobrinuti za manju učestalost probavnih tegoba i za preporučeni dnevni unos vitamina D.

Za mlađi dio obitelji preporučujemo WAYA® D3 kapi, koje osiguravaju dovoljan dnevni unos vitamina D3, a isti je potreban za normalan rast i razvoj kostiju te doprinosi funkcioniranju imunološkog sustava.

Želučane tegobe se očituju kao bolovi i nelagoda u gornjem dijelu trbuha i donjem dijelu prsnoga koša, nadutost nakon konzumacije hrane, žgaravica, podrigivanje i mučnina.

U zapadnom svijetu gotovo četvrtina stanovništva ima tegobe zbog žgaravice, neugodnog osjećaja praćenog kiselim okusom u ustima, otežanim gutanjem te bolovima i osjećajem žarenja u prsima koji se širi prema usnoj šupljini.

Proizvodi za ublažavanje žgaravice na bazi alginata kao što je WAYA® RefluStop
mogu vam pomoći da zaustavite žgaravicu.

WAYA® RefluStop ublažava žgaravicu mehaničkim sprječavanjem refluksa za manje od tri minute te zacjeljuje i štiti sluznicu. WAYA® RefluStop medicinski je proizvod u vrećicama s oralnom suspenzijom koja je spremna za primjenu direktno u usta.

Zatvor kod djece veliki je zdravstveni problem u cijelom svijetu, a globalno zahvaća čak 9,5% djece. Predstavlja se kao smanjena učestalost stolice, čvrsta ili tvrda stolice, otežana i bolna defekacija i voljno zadržavanje stolice. Zatvor utječe na emocije, apetit i kvalitetu života oboljele djece. Konvencionalni tretmani za zatvor uključuju vježbanje navike pražnjenja crijeva, unos hrane obogaćene vlaknima, pojačano pijenje vode i tjelesnu aktivnost te korištenje raznih laksativa i omekšivača stolice.

Kod kroničnog zatvora i za ublažavanje tegoba uzrokovanih zatvorom preporučujemo upotrebu proizvoda WAYA Lax Junior. Sadrži aktivni sastojak makrogol 4000 u obliku oralne otopine i odličan je izbor za pomoć dojenčadi od 6. mjeseca, djeci i odraslima jer djeluje na nekoliko načina:

  • pomaže nježno isprazniti crijeva
  • omekšava stolicu
  • poboljšava pokretljivost crijeva

Waya Lax Junior s odličnim okusom breskve, nježno i učinkovito rješava zatvor.

Pri kupnji ostvarite prigodan popust:

WAYA (cijeli asortiman) 1. – 30. 4. | -15 %

Sudjelujte u nagradnom darivanju!