Tema mjeseca veljače

Recite NE boli

Bol je neugodno, subjektivno iskustvo, a nastaje kao odgovor ljudskog tijela na bolest ili ozljedu. Iako je bol neugodan doživljaj, ima određenu svrhu – ona je znak upozorenja da nešto s nama nije u redu. Činjenica je da bol utječe na kvalitetu našeg života, ometa nas u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kako na poslu tako i privatno, remeti san, imamo česte promjene raspoloženja, a dolazi i do osjećaja anksioznosti.

Prema duljini trajanja razlikujemo akutnu i kroničnu bol. Ako akutnu bol ne liječimo na vrijeme može postati nepodnošljiva i dovesti do potrebe za jačim dozama analgetika kao i do nastanka kronične boli. Zato je važno bol liječiti odmah!

Lijek za ublažavanje bolova naziva se analgetik. Izraz potječe iz grčkog jezika i znači „bez boli”.

Postoji više vrsta analgetika, a najčešće upotrebljavani su paracetamol i nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL). To su lijekovi s učincima ublažavanja bolova i smanjenja vrućice te – s iznimkom paracetamola – NSAIL također imaju i protuupalno djelovanje.

Svatko od analgetika očekuje da mu u što kraćem periodu otkloni bol koja ga muči. A važno je i da analgetik dugo djeluje jer bol može trajati i cijeli dan, pa čak i dulje. Upravo zbog toga su Nalgesin Relief i Nalgesin L odlično rješenje za vas.

Nalgesin Relief i Nalgesin L brzo djeluju…

Sol naproksennatrija brzo se rastapa u želucu te se mikročestice naproksena brzo apsorbiraju u krvotok. Iz tog razloga Nalgesin Relief i Nalgesin L osiguravaju brzo ublažavanje boli.

… i imaju dugotrajan učinak.

Učinak lijeka Nalgesin Relief i Nalgesin L traje 8 do 12 sati. Zbog ovako dugotrajnog djelovanja potrebno je dnevno uzeti manje tableta u usporedbi s ostalim analgeticima koji se kupuju bez recepta.

Nalgesin Relief i Nalgesin L dolazi u obliku male, plave, ovalne tablete koja se lagano guta, a zahvaljujući perforiranom blisteru uvijek ga možete imati pri ruci, u svom uredu, torbici ili džepu. Nemojte da vas bol uhvati nespremne, uvijek kada boli pri ruci imajte svoje brzo i dugotrajno rješenje.

*Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Uzmite edukativne letke. Sudjelujte u nagradnom darivanju!