Search
Close this search box.

Zaštita sluznice u borbi s grloboljom

Grlobolja je čest simptom koji se javlja iz različitih razloga, a često je povezana s virusnim infekcijama, alergijama, ili jednostavno kao posljedica iritacije sluznice grla. Osjećaj nelagode ili boli u grlu može biti izazvan nadražajem ili upalom sluznice, što rezultira osjećajem peckanja, grebanja ili boli prilikom gutanja.

Neki od uobičajenih uzroka grlobolje mogu biti i suhi zrak, pušenje, alergije ili prekomjerno naprezanje glasnica.

Sezona grijanja rezultira pojavom suhog zraka, izazivajući dodatne izazove za naše grlo i sluznicu. Kako pomoći sluznici? Uz pravilnu njegu i dodatnu hidrataciju možemo ojačati našu prirodnu, zaštitnu barijeru.

Naša usta, nos i grlo obloženi su sluznicom koja igra važnu ulogu u zaštiti organizma od virusa i bakterija. Ove prirodne barijere zadržavaju štetne čestice iz zraka, sprečavajući ih da prodru u naše tijelo. Kako bi sluznice ostale vlažne i funkcionalne, važno je podržati ih s dovoljno tekućine i dodatnom pomoći poput isla® pastila za grlo.

Suh zrak šteti sluznici

Osjećate li posljedice sezone grijanja na svom grlu?

Suh zrak  u zatvorenim prostorima s pojačanim grijanjem može izazvati isušivanje sluznice što nas čini osjetljivima na respiratorne infekcije. Suhoća grla, kašalj i promuklost samo su neki od simptoma koji mogu nastati kao posljedica izloženosti sluznice suhom zraku.

Pastile za grlo – podrška i hidratacija

Isla® medic acute pastile nude dugotrajnu hidrataciju i prirodnu zaštitu grla.

Sadrže posebni hidrogeni kompleks s hijaluronskom kiselinom i ekstraktom islandskog lišaja. Islandski lišaj ima zaštitno i antibakterijsko djelovanje, sprečava upale, kašalj i djeluje na iskašljavanje. Zbog svojih osobina primjenjuje se, između ostalog, kod upala i infekcija dišnog sustava, upala kože i očiju, refluksnih bolesti ili bolesti probavnog trakta.

Redovitim uzimanjem pastila, sluznica ostaje hidrirana, a njena je zaštitna uloga osnažena. Hidratacija sluznice važna je ne samo kao prevencija problema s grlom, već nam pruža i    trenutno olakšanje od suhoće grla ublažavajući bolno gutanje i promuklost.

Isla® medic acute pastile ne sadrže šećer, a dolaze u dva okusa. Za one koji preferiraju voćne okuse tu je isla® medic acute citrus med, a za one koji vole prepoznatljivi biljni okus mekih pastila tu je isla® medic acute.

Isla® medic acute – za zdravlje tijekom cijele zime

Sezona grijanja bliži se kraju, a Isla® medic acute pastile vaš su prirodni saveznik za povratak zaštitne funkcije i očuvanje zdravlja sluznice grla.