Bolest ne bira mjesto ni vrijeme, spol niti godine… Dogodi se onda kada to najmanje očekujemo, a bolesni ljudi imaju samo jednu želju, a to je da ozdrave.

Usprkos znatnom tehnološkom napretku i terapijskim inovacijama koje odlikuju modernu medicinu, pojam bolesti i danas sa sobom neminovno nosi obilježje stigme. Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje.
Kardiovaskularne bolesti – povišeni krvni tlak, moždani udar, srčani udar te dijabetes vodeći su uzroci obolijevanja i smrtnosti u Hrvatskoj. Obolijevanje od kroničnih bolesti dišnog sustava – astma i kronična opstruktivna plućna bolest u stalnom je porastu. Smatra se da ima više od 60% slučajeva nedijagnosticirane kronične opstruktivne plućne bolesti. Pravovremenim otkrivanjem, redovitom primjenom propisane terapije i dodataka prehraniove se bolesti mogu uspješno kontrolirati.

Sa svrhom naglašavanja važnosti kardiovaskularnog zdravlja i zdravlja dišnog sustava, kao i čimbenicima rizika i prevenciji, Ljekarne Švaljek sudjeluju u preventivnim i javnozdravstvenim akcijama. Povodom Svjetskog dana bolesnika za Vas organiziramo besplatno mjerenje krvnog tlaka, glukoze u krvi, razine triglicerida i kolesterola u krvi, procjenu rizika metaboličkog sindroma te provjeru stanja astme i kronične opstruktivne plućne bolesti. Iskoristite promotivne popuste i saznajte kako možete utjecati na prevenciju ili kontrolunajčešćih kroničnih bolesti.

OSNAŽITE ZDRAVLJE KARDIOVASKULARNOG SUSTAVA

MICROLIFE TLAKOMJERI – Određene stanice u srcu proizvode električne signale koji uzrokuju stezanje srca i pumpanje krvi. Kada su u gornje dvije komore srca prisutni brzi neorganizirani električni signali dolazi do nepravilno stezanja, odnosno fibrilacija. Atrijska fibrilacija je najčešći oblik aritmije srca. Često ne uzrokuje simptome, ali značajno povećava rizik od moždanog udara. Microlife tlakomjer A6 Afib jedini ima tehnologiju detekcije atrijske fibrilacije te osigurava prikladan načina probira na atrijsku fibrilaciju dok istodobno mjerni krvni tlak

SOLGAR OMEGA 3 DOUBLE STRENGTH – Omega-3 masne kiseline imaju snažan protuupalni učinak. Iako ih nismo ni svjesni, u našem tijelu gotovo su uvijek prisutne neke upalne reakcije. Uzrok tomu su moderan način života, stres, premalo kretanja i najčešće neodgovarajuća prehrana. Redovitim uzimanjem omege-3 smanjujemo mogućnost pojave kroničnih upala koje su glavni uzrok mnogih kroničnih bolesti

OSNAŽITE ZDRAVLJE DIŠNOG SUSTAVA

PHILIPS INHALATORI – Inhalacijska terapija predstavlja unos ljekovitih tvari u tijelo udisanjem. Tim pojmom označavamo liječenje udisanjem vodenih para, navlaženih medicinskih plinova i lijekova u obliku raspršenih aerosola.Philips kompresorski inhalatori su za kućnu i profesionalnu upotrebu. Preporučuju se za liječenje bolesti gornjih i donjih dišnih puteva kao što su: astma, alergijski rinitis, bronhitis, sinusitis, bakterijske/virusne infekcije gornjih i donjih dišnih puteva, KOPB, bronhiolitis, nealergijski rinitis… Philips je razvio SideStream® tehnologiju za raspršivanje lijeka, a prednosti su dvostruko kraća terapija i povećani udisajni protok što je od velikog značenja za terapijski učinak
SOLGAR BETA GLUKANI – Beta-glukan je vlaknasti tip šećera (dugolančani polisaharid) koji se nalazi u staničnoj stijenci kvasca te u ječmu, zobi i nekoliko jestivih gljiva kao što su shitake i maitake,Beta-glukan potiče imunološki sustav tako da omogućuje stanicamalakše i brže prepoznavanje i uništavanje štetnih bakterija i virusa u tijelu. Uzimanje beta-glukana pokazuje povoljan učinak već unutar tri dana po početka primjene te jača imunitet za 50-120%. Beta-glukan može pomoći i kod virusnih i bakterijskih infekcija kao što su gripa, viroza, HPV, mononukleoza te Escherichiacoli, zatim kod alergija, astme i kronične opstruktivne plućne bolesti.

Dođite na besplatno mjerenje tlaka, šećera, kolesterola… u svoju najbližu ljekarnu i savjetujte se s ljekarnikom.

SVJETSKI DAN BOLESNIKA 11.-12.02.2019.

MARIJA BISTRICA – utorak 12.02.2019. 13-15 h

DONJA STUBICA – ponedjeljak 11.02.2019. 8-11 h

ZABOK – ponedjeljak 11.02.2019. 730-1030 h

ZAGREB-VRAPČE – utorak 12.02.2019. 8-10 h

ZAGREB-SVETA KLARA – utorak 12.02.2019. 9-11 h

DEŽANOVAC – ponedjeljak 11.02.2019. 11-14 h

LOBOR – ponedjeljak 11.02.2019. 8-10 h

BEDEKOVČINA – utorak 12.02.2019. 14-17 h