Search
Close this search box.

Svjetski dan zdravlja – MY HEALTH, MY RIGHT!

Od samog početka djelovanja Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) se rukovodi načelom da svi ljudi imaju pravo na najvišu razinu zdravlja, pa je tijekom 76 godina njenog postojanja “Zdravlje za sve” bila vodeća misao, a glavni cilj je omogućiti svima i u svakom trenu najbolju moguću zdravstvenu zaštitu, prevenciju i pravovremeno otkrivanje bolesti.

Jedinstvena zdravstvena zaštita ne obuhvaća samo liječenje pojedinaca, nego i usluge za cijelu populaciju kao što su kampanje javnog zdravstva i sve komponente zdravstvenog sustava: sustave i zdravstvene ustanove, komunikacijske mreže, zdravstvene tehnologije, informacijske sustave, mehanizme osiguranja kvalitete i upravljanje i zakonodavstvo.

Ljekarne Švaljek također sudjeluju u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja. Pozivamo vas na besplatna orijentaciona mjerenja tlaka, šećera i masnoća te analizu stanja kože u vama najbližoj ljekarni Švaljek 8. do 12. travnja.

Potražite savjet od naših magistri i savjetujte se o učinkovitim mjerama prevencije najčešćih kroničnih bolesti, ali i zaštiti kože od štetnog učinka sunčevih zraka.

Pročitajte još i…