Tema mjeseca listopada

Pitate se zašto uvijek promjenom godišnjeg doba osjećate probavne tegobe i postajete podložniji infekcijama?

Odgovor je zato što u tim razdobljima proživljavamo povećani stres u privatnom i poslovnom životu, a upravo je stres razlog mnogih promjena u ljudskom organizmu.

Kada svemu tome dodamo promjene u prehrani (od lagane ljetne hrane, voća, povrća i ribe prelazimo na „težu” hranu – variva, zimnicu i sl.), uopće ne iznenađuje što dolazak jeseni najprije osjetimo u trbuhu.

Bolovi u želucu, podrigivanje, pečenje u prsištu, žgaravica*… to su samo neki od simptoma koji se znaju javljati prilikom pretjerane sekrecije kiseline iz želučane sluznice ili vraćanja sadržaja želuca u jednjak. Iako je GER, gastroezofagealni refluks, fiziološka pojava koja se ponekad može javiti spontano, GERB, gastroezofagealna refluksna bolest, stanje je kada su smetnje česte i počnu stvarati posljedice. Ta bolest znatno otežava normalno svakodnevno funkcioniranje i posljedično smanjuje kvalitetu života pacijenta.

Salvit AcidoRelief – prvi izbor protiv želučane kiseline

Inovativan pristup u liječenju GERB-a uključuje preparate s kombinacijom različitih mehanizama djelovanja, a samim time i širim spektrom djelovanja.

 Salvit Acidorelief medicinski je proizvod koji objedinjuje tri različita mehanizma djelovanja:

  • ekstrakt sjemenki tamarinda stvara zaštitni sloj na sluznici gastrointestinalnog trakta,
  • karbonati i bikarbonati neutraliziraju želučanu kiselinu,
  • alginat stvara viskozni gel koji sprječava refluks.

Tablete za žvakanje Salvit Acidorelief trostrukog djelovanja koriste se za prevenciju i liječenje GERB-a, pojačane želučane kiseline te za zaštitu sluznice.

Za uspješnu preventivu i liječenje preporučeno je sažvakati dvije tablete Salvit AcidoRelief iza obroka i prije spavanja kroz 2 do 4 tjedna.

Kontra nadutosti uz Salvit GastriCon!

Visoke doze simetikona vrlo su učinkovite u „čišćenju“ crijeva od suvišnih mjehurića i liječenju nadutosti. Medicinski proizvod Salvit GastriCon sadrži čak 240 mg simetikona u obliku mekih želatinskih kapsula jednostavnih za primjenu. Može se primijeniti prije, tijekom ili nakon jela, a dozira se svega dva do tri puta dnevno po jedna kapsula. Pogodan je i za dugotrajno korištenje, ali i za pripremu crijeva prije dijagnostičkih pregleda.

* Žgaravica – jedan od najčešćih simptoma GERB-a.

Pri kupnji ostvarite prigodne popuste:

SALVIT ACIDORELIEF I GASTRICON 1.-31.10. | -10 %

Uzmite edukativne letke. Sudjelujte u nagradnom darivanju!